ŽUPAN OBIŠAO RADOVE NA KLANJEČKOM PODRUČJU

srp 8, 2011 by

ŽUPAN OBIŠAO RADOVE NA KLANJEČKOM PODRUČJU

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Jasmina Krizmanića obišao je u četvrtak, 7. srpnja 2011. gradilišta na području Grada Klanjca. Dočekali su ga gradonačelnik Klanjca Željko Kolar, njegov zamjenik Zlatko Brlek i predsjednik Gradskog vijeća  Mirko Lunko. U Lučelnici gdje Niskogradnja-autoprijevoz Iveković izvodi radove na uređenju pristupnog puta Područnoj školi Antuna Mihanovića Klanjec porazgovarao je s izvođačem radova Vinkom Ivekovićem i radnicima na gradilištu na kojem je upravo u tijeku bilo asfaltiranje, dok je u prisustvu vlasnika tvrtke “Vrelej” d.o.o. Krunoslava Kroflina izrazio svoje zadovoljstvo učinjenom sanacijom na dijelu županijske ceste u ulici Lijepe naše u Klanjcu.

Ovom prigodom župan Siniša Hajdaš Dončić rekao je:
“Klizišta su jedan od najvećih infrastrukturnih problema na području naših jedinica lokalne samouprave te je i iz tog razloga njihova sanacija dio operativnog programa ŽUC-a i jedan od prioriteta kojim se posvećuje velika pažnja u Županiji. Uistinu nastojimo intervenirati što je prije moguće, a sve kako bi pomogli građanima.
Sanirano klizište na dijelu županijske ceste koja prolazi Klanjcem i na kojem se sada nalazimo izravna je potvrda takve politike KZŽ i Županijske uprave za ceste.
U sanaciju je uloženo oko 330.000 kuna, uz koju smo nastojali i unaprijediti kvalitetu života građana pa smo tako u suradnji s Gradom u projekt sanacije klizišta uključili i izgradnju nogostupa.
Ovom prigodom moram posebno iskazati svoje žaljenje što otvoreno klizište iznad Klanjca na državnoj cesti  već šest mjeseci stoji netaknuto, a nema ni novih informacija o mogućem početku radova. Da je nekim slučajem ta cesta županijska, mogu reći da bi sigurno ušla u prioritete sanacije i da bismo za taj problem već pronašli rješenje.
KZŽ uložila je 40.000,00 kuna, a Grad još 10.000 kako bi se uredio pristupni put Područnoj školi u Lučelnici te nogostup, dok će u drugoj fazi biti na županijskoj cesti uz školu povućen novi sloj asfalta te će se postaviti vibrirajuće trake radi sigurnosti školske djece.
Mogu najaviti da će do 20. srpnja 2011. biti objavljen natječaj za radove na zamjeni krovišta, ali i uređenja fasade na zgradi Osnovne škole Antuna Mihanovića. Radovi su vrijedni 1.000,000,00 kuna, a sigurno kreću u kolovozu.”
Odlična suradnja Grada Klanjca i Županisjke uprave za ceste nastavljena je i ove godine. Pri obilasku saniranog klizišta u Klanjcu, ravnatelj ŽUC-a Jasmin Krizmanić istaknuo je kako će se idući tjedan objaviti javni natječaj za II. fazu, nakon kojeg će odabrati izvođač radova koji bi krajem kolovoza ovu dionicu županijske ceste u dužini od oko 80 m trebao presvući novim, protukliznim asfaltnim slojem te će ona postati potpuno sigurna za vozače, ali i pješake. Također će se oko 3000 m2 novog asfaltnog sloja povući i na dionici uz Područnu školu u Lučelnici, gdje se trenutno uređuje nogostup.

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply