ŽUPAN OBIŠAO RADOVE NA INOVATIVNOM ASFALTIRANJU U KLANJCU

ruj 1, 2011 by

ŽUPAN OBIŠAO RADOVE NA INOVATIVNOM ASFALTIRANJU U KLANJCU

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić sa svojim zamjenikom Anđelkom Ferekom Jambrekom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Jasminom Krizmanićem obišao je jučer radove na asfaltiranju dionice ceste Mihanović Dol-Klanjec čiji je investitor ŽUC KZŽ. Pridružili su im se i čelnici Grada Klanjca, gradonačelnik Željko Kolar i zamjenik Zlatko Brlek.
Zadovoljan kvalitetom izvedenih  radova župan Hajdaš istaknuo je kako je Županija detektirala kritična mjesta na županijskim prometnicama i krenula s novim inovativnim rješenjima u njihovoj sanaciji, a sve kako bi se povećala sigurnost prvenstveno za školske autobuse koji prevoze djecu do škola dionicama poput ove u Klanjcu, ali i svih drugih sudionika u prometu.
“Nakon što je sanirano klizište i u suradnji s Gradom Klanjcem uređen dio nogostupa na istoj dionici, ova investicija od oko 600.000,00 kn doprinjeti će sigurno i izgledu Klanjca kao lijepo uređenog turističkog gradića u našoj županiji” – rekao je župan.
Od ravnatelja ŽUC-a KZŽ Jasmina Krizmanića saznali smo kako je ovo prva dionica u našoj županiji asfaltirana tzv. mikroasfaltom. Do kraja ove godine još bi tri lokacije na žuapnijskim cestama trebale biti sanirane na isti način, a očekuje se da će ovaj kvalitetan način asfaltiranja ispuniti očekivanja te će se u idućoj godini intenzivnije koristiti. Riječ je o asfaltu koji se postavlja hladan, brzo se suši pa se tijekom izvođenja radova može gotovo normalno odvijati promet, a razlog njegove upotrebe je u tome što sprječava proklizivanje vozila  u vrijeme loših uvjeta na cestama. Kako je naša Županija specifična po tome što ima čak 400 klizišta, a 20% naših cesta je onih s usponima i padovima, u ŽUC-u vjeruju kako je upravo ovo način kako postići veću sigurnost na prometnicama. Mikroasfalt nije skuplji, već s obzirom na jednostavniji postupak polaganja, čak i nešto jeftiniji.
Gradonačelnik Kolar izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da su i KZŽ i ŽUC KZŽ prepoznali problem prometne povezanosti Klanjca. Jer se na jednom ulazu u Klanjec, onom s državne ceste D 205 nalazi nesanirano klizište, a i cijela je cesta od Zaboka do Kumrovca u katastrofalnom stanju, tako da je značaj uređenja ove dionice na drugom ulazu u Klanjec još i veći. Dosada je ona bila opasna, osobito za autobuse i kamione, a Grad je iskoristio ovu prigodu kako bi na dijelu izgradio i novi nogostup.
Na upit prisutnih novinara gradonačelnik je odgovorio kako nema nikakvu informaciju o sanaciji klizišta na državnoj cesti iznad Klanjca jer na svoje upite u Ministarstvu prometa i Hrvatskim cestama nije dobio niti odgovor. Od 11 klizišta koji su se na lokalnim cestama otvorili nakon elementarne nepogode, Grad Klanjec uspio je sanirati 4, od 3 na županijskim cestama ŽUC je sanirao jedno, a Hrvatske ceste ne daju ni informaciju kad bi se sanacija mogla očekivati. Gradonačelnik je istaknuo kako bi možda ova izborna godina mogla pogodovati rješenju ovog gorućeg problema pa s obzirom da je izborna kampanja još na početku, možda se još ipak treba nadati.

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply