Zoran Vakula oduševio klanječku publiku

kol 31, 2023 by

Zoran Vakula oduševio klanječku publiku

Ni najava superćelijskih oluja nije obeshrabrila klanječku publiku koja je u ponedjeljak 28. kolovoza došla u klanječku Gradsku knjižnicu “Antun Mihanović” na susret s poznatim hrvatskim meteorologom Zoranom Vakulom i njegovom zbirkom pjesama „Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze“. Posjetitelji su uistinu uživali u gotovo dvosatnom  razgovoru s ovim svestranim, uvijek elokventnim i iznimno duhovitim  glavnim meteorologom i urednikom na HRT-u, prezenterom i promotorom prognoza na radiju i televiziji, novinarom, voditeljem, fizičarom, scenaristom, predavačem i piscem.

„Za prognozu uvijek oran,
Rijetko od posla umoran,
Ponekad bezobrazan,
Nikada isprazan,
Većinom pozoran,
I naizgled siguran,
Mnogima koristan,
Uglavnom jasan i zoran,
Nekima katkada naporan
Kad spomene kišobran…”

Ovi stihovi iz „Autodijagnoze“, jedne od pjesama iz Vakuline zbirke, već na početku ove lijepe večeri izazvali su osmijeh na licima posjetitelja koji više nisu skidali. Bila je to večer za sve koji vole rimu, a mnogi su te večeri zaljubljenici u rimu tek postali.  Autor je sam čitao neke od svojih pjesama o klimatologiji, biometeorologiji, rimovane prognoze, ali i za svaku imao zanimljiv i duhovit uvod, najvećim dijelom vezan uz njegovu bogatu biografiju i bezbrojne anegdote. Pozitivne atmosfere i pitanja publike nije nedostajalo, kao ni dobre glazbe koju su nam pripremili Marko Poslončec i Krunoslav Horvat.
Susret koji je moderirala ravnateljica Gradske knjižnice Adrijana Čelec bio je dio programa Klanječkog kulturnog ljeta, a kako je Zoran Vakula pristao postati novim članom Ekološke udruge “Japica” sigurni smo da je ovo bio tek prvi od brojnih susreta.

 

 

Related Posts

Tags

Share This