ŽELJKA KRAMARIĆ NOVA PREDSJEDNICA “JAPICE”

velj 17, 2011 by

ŽELJKA KRAMARIĆ NOVA PREDSJEDNICA “JAPICE”

U srijedu, 16. veljače 2011. u prostoru Gradske knjižnice “Antun Mihanović” održana je izborna i redovna godišnja Skupština Ekološke udruge “Japica” Klanjec.
Nova predsjednica klanječkih ekologa je Željka Kramarić, tajnica je ostala Mira Hrbud Kolar, dok su u Izvršni odbor članovi udruge izabrali uz predsjednicu i tajnicu još i Ružicu Blažinčić, Vlastu Čižmek, Miroslava Čukaca, Brankicu Greblički, Stelu Mlinarić, Marijana Plaška i dosadašnju predsjednicu Mirjanu Štih.
Članice Nadzornog odbora nisu se mijenjale te su ponovno izabrane Lena Brajković, Milka Hrbud i Gordana Novosel.
Okupljene članove klanječke eko udruge pozdravili su klanječki gradonačelnik Željko Kolar, koji je i ujedno i član i jedan od osnivača, Ivan Ištok, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima KZŽ s kojom je od svog osnivanja ova udruga vrlo uspješno surađivala, a posebice na aktivnostima vezanim uz zaštitu Sutle, Cesarske gore i uređenja eko  staze te Dunja Horvatin, predsjednica Saveza ekoloških udruga KZŽ koja se malim prigodnim poklonom na suradnji zahvalila dosadašnjoj predsjednici Mirjani Štih.
Skupštini su se odazvali i predstavnici ostalih klanječkih udruga s kojima će Eko udruga “Japica” i dalje surađivati pa su tako među gostima bili i članovi HPD “Cesargrad”, Udruge vinara “Antun Mihanović”, Udruge mladih “Mozak”, ŠRD “Sutla”, DVD Klanjec, Lovačkog društva “Kuna” i Ogranka MH Klanjec.
Uz prihvaćanje izvješća o radu za prošlu godinu, u ovogodišnjem programu radu kojeg prati i financijski plan, klanječki su ekolozi odlučili  staviti naglasak na identifikaciju, očuvanje i zaštitu  izvora pitke vode na području grada, pismom namjere na aktivnu suradnju pozvati sve mjesne odbore te nastojati u svoje članstvo uključiti mještane iz svih klanječkih naselja, a nastavit će se naravno i cijeli niz uobičajenih edukativnih i drugih aktivnosti poput rekreacijskog pješačenja pod nazivom “Pinklec na rame i put pod noge” . Na Skupštini je dosadašnje “Pinklece” prezentacijom predstavila voditeljica pješačenja Brankica Greblički.
Na samom kraju, uz zahvalu na trudu i uspješan rad prvoj predsjednici Ekološke udruge “Japica” Mirjani Štih, nova se predsjednica Željka Kramarić zahvalila na ukazanom povjerenju, a večer je završila uz domaće kolače koje su pripremile same članice.

Related Posts

Share This

Leave a Reply