Uz Zelenu čistku do ljepšeg grada

tra 24, 2016 by

Uz Zelenu čistku do ljepšeg grada

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.
Već tradicionalno Grad Klanjec i Eko udruga “Japica” pridružuju se toj velikoj međunarodnoj ekološkoj kampanji  kojom se pridonosi saniranju postojećih divljih odlagališta otpada.

U subotu, 23. travnja 2016. na Trgu Antuna Mihanovića, po lijepom i sunčanom vremenu, okupilo se tridesetak volontera, građana i članova klanječkih udruga, a cilj im je bio očistiti šetnicu prema kapeli sv. Florijana. Dok su neki od sudionika dobili relativno lak zadatak pokupiti i razvrstati smeće uz cestu, Danijel Greblički i Miroslav Čukac spustili su se na divlje odlagalište koje je već desetljećima rak rana našeg grada.
Zahvaljujući sudjelovanju u akciji Komunalnog pogona Grada te brojnih muških volontera, Zelena čistka iskorištena je i kako bi se uredila šetnica koja od ceste prema kapeli vodi prema Lovačkom domu te kalvarija i prostor oko tek obnovljene kapelice.

U dobrom i veselom raspoloženju sudionici ovogodišnje Zelene čistke u Klanjcu napravili su u subotu velik posao, a sve naše sugrađane pozivamo da se prošeću šetnicom i sami se u to uvjere.
Nadamo se samo da će jednako uredna i bez novih neugodnih iznenađenja u šumi prema Florijanu i ostati.

Dok su volonteri čistili i uređivali, vrsni kuhari iz ŠRD “Sutla” bili su zaduženi za pripremu zajedničkog ručka pa je ovogodišnja Zelena čistka završila na Lovačkom domu u dobrom raspoloženju koje je svakako poticajno i za neke nove akcije.

Related Posts

Tags

Share This