Završena još jedna faza uređenja unutrašnjosti kapele sv. Florijana

kol 20, 2020 by

Završena još jedna faza uređenja unutrašnjosti kapele sv. Florijana

Zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH odobrenoj u okviru Javnih potreba u kulturi RH za 2020. godinu u Programu zaštite nepokretnih kulturnih dobara ovih je dana završena još jedna faza konzervatorsko-restauratorskih radova na zidnom osliku kapele sv. Florijana u Klanjcu vrijedna sto tisuća kuna.

Uređenje unutrašnjosti kapele započelo je u jesen 2017.g. kada je započeto s prvom fazom  restauratorskih radova na vrijednim zidnim slikama, a nastavlja se svake godine ovisno o visini osiguranih sredstava.

Restauratorske radove izvodi tvrtka Ars restauro d.o.o. pod nadzorom Konzervatorskog odjela iz Krapine, a ove su godine izvedeni radovi na slikama koje se nalaze na stropu kapele, a istovremeno su izvedeni i stolarski radovi na uređenju drvenog pjevališta. Bude li sve prema planu, restauratorski radovi na osliku trebali bi biti okončani iduće godine, a predstoji još i uređenje okoliša kapele koje je, nadamo se samo privremeno, u ovoj godini omela ekonomska kriza uzrokovana koronavirusom.

 

Related Posts

Tags

Share This