Zasadi drvo, ne budi panj: kod PŠ Lučelnica posađeno 14 sadnica drveća

lis 26, 2019 by

Zasadi drvo, ne budi panj: kod PŠ Lučelnica posađeno 14 sadnica drveća

Građanska inicijativa “Dani kolektivne sadnje drveća” koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena, naišla je na lijep odaziv i u gradu Klanjcu pa je tako kolektivna sadnja drveća pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj” održana u petak 25. listopada kod Područne škole Lučelnica.

Lokalni koordinator akcije Ivica Benčić uspješno je okupio kolegice i kolege iz škole, ali posebna vrijednost ove akcije svakako je u tome što su u njoj vrlo aktivno, s puno dobre volje i velikim htijenjem sudjelovali naši najmlađi sugrađani. Naime, učenici nižih razreda PŠ Lučelnica već su se i ranije uključili u ovu akciju prikupljajući plastične boce, a sadnice kupljene tim sredstvima krasit će sada okoliš njihove škole. U ovoj jednodnevnoj akciji posađeno je 14 novih sadnica, od koji su dio donirale Hrvatske šume, a četiri sadnice ginka Grad Klanjec. 

Bilo je predivno i vrlo poticajno biti na dvorištu, uz školski vrt ili igralište ovoga petka u Lučelnici gdje se uz glazbu i puno smijeha kopalo, gnojilo, sadilo, zalijevalo…i učilo. O važnosti drveća, ali i i o našoj osobnoj odgovornosti za svijet u kojem živimo. Vidjet ćete tako na našim fotografijama našeg gradonačelnika Zlatka Brleka “na štihači” i to u zajedničkoj suradnji s jakim učeničkim snagama svojih malih pomagača, ravnateljicu škole Melitu Ulama, naše učiteljice i učitelje u gumenim čizmama i s alatom u rukama, a sve pod volonterskim motom “Rijetko se ukaže prilika za velika djela, ali svijet je pun prilika za učiniti mala”. Mi bismo dodali: to je škola za život!

 

Related Posts

Tags

Share This