Započela gradnja novog dječjeg vrtića

kol 13, 2019 by

Započela gradnja novog dječjeg vrtića

Tiskovna konferencija koja je danas održana na gradilištu novog dječjeg vrtića u Klanjcu označila je i službeni početak građevinskih radova. Okupljenim novinarima obratili su se tim povodom župan Željko Kolar, gradonačelnik Zlatko Brlek te Krunoslav Pavlinić, direktor tvrtke MDK Građevinar koja izvodi radove.  

Gradonačelnik Klanjca istaknuo je kako je današnje uvođenje u posao izvođača radova na novoj zgradi dječjeg vrtića u Klanjcu za njega posebno radostan događaj.

– Na natječaju za Mjeru 7.4.1. osigurano je 7 milijuna 440 tisuća kuna za izgradnja i opremanje vrtića površine 620 m2, koji je projektiran za tri grupe, jasličku, mlađu i stariju, ali će novi vrtić imati i dodatni prostor za još jednu pedagošku grupu ako se za to pokaže potreba u budućnosti. Ukupna vrijednost radova je cca 10 milijuna kuna, ali tome treba pridodati i neke neizravne troškove koji nisu priznati u okviru natječaja, poput priključaka struje, vode, plina, vodnog doprinosa pa treba očekivati da će ukupna cijena biti oko 11 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik te dodao kako je sadašnji kapacitet vrtića 40-oro djece, a na listi čekanja ovog ih je trenutka još gotovo 30 te je ovo projekt od iznimne važnosti za kvalitetu života mladih obitelji u Klanjcu pri čemu su posebno važne jaslice. Rok za izgradnju je 16 mjeseci i novi bi vrtić trebao biti dovršen pred Božić iduće godine.

Direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić istaknuo je kako mu je drago da će novi vrtić u Klanjcu izgraditi domaća građevinska tvrtka te očekuje da će radovi biti završeni u ugovorenom roku ili čak i nešto prije bez obzira što kružni oblik novog vrtića predstavlja svojevrsni graditeljski izazov. 

Uz projekt izgradnje vrtića posebno je vezan i župan Željko Kolar jer je u mandatu dok je on bio gradonačelnik, a sadašnji gradonačelnik njegov zamjenik, otkupljeno zemljište i dovršeno projektiranje vrtića koji se konačno počinje graditi i to europskim sredstvima, kakav je bio i plan. Župan je pohvalio mjeru Vlade koja je omogućila da se na području naše županije grade brojni vrtići,  dodajući da će oblikom ovaj vrtić biti drugačiji od ostalih te da je smješten u mirno područje što će biti dobro i za tete i za djecu. 

Nakon konferencije za medije održan je i koordinacijski sastanak investitora, projektanata, izvođača radova, nadzornog tijela i predstavnika ZARE koja će pružati stručnu podršku provedbi ovog najvećeg i najznačajnijeg klanječkog EU projekta. 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This