Zapaljena prva adventska svijeća – svijeća nade

stu 29, 2020 by

Zapaljena prva adventska svijeća – svijeća nade

Tradicionalno na starom gradskom trgu u Klanjcu od danas gori prva adventska svijeća. U vjenčiću spletenom ispred spomenika našem Mihanoviću simbolizira početak priprave za Božić, a ove ćemo godine u svjetlosti prve adventske svjećice možda i više no ranijih godina vidjeti nadu. Nadu da ćemo uskoro ponovno osjetiti stisak ruke dragog prijatelja, zagrljaj i poljubac dragih nam ljudi. 
Sigurni smo da će nam idućih dana nedostajati predblagdanska užurbanost. Ona ista na koju smo se uvijek žalili.

Znamo da našim glazbenim amaterima ovoga trenutka nedostaju sve one stresne završne probe pred veliki božićni koncert, likovnjacima pripreme za božićnu izložbu, našim kreativcima izrada ukrasa za božićni sajam, najmlađima kočija s djedicom i poklonima. Sportašima kojima je završila natjecateljska sezona sigurno fale uobičajeni treninzi u dvorani, a još više opušteno druženje nakon njih. 
No, iako ćemo ove blagdane slaviti bez naših uobičajenih događanja i druženje, pokažimo još jednom svoju strpljivost, poniznost, brigu i ljubav za bližnje jer baš to čini adventsko vrijeme posebnim. 

Malim znakovima pridružili su se u tome Gradska knjižnica, Kulturni centar i gradski komunalni odjel radeći u petak gradski adventski vijenac, zasvijetlile su na gradskim ulicama i prve blagdanske lampice sa željom da do Božića svi ostanemo zdravi i da sve ovo što nas je snašlo u ovoj godini što prije prođe. 

 

Related Posts

Tags

Share This