(z)ANIMACIJA

srp 18, 2018 by

(z)ANIMACIJA

U prostoru Studija Galerije Antuna Augustinčića održana je kreativna radionica za djecu pod nazivom (z)ANIMACIJA. Zainteresirani polaznici okušali su se u osmišljavanju i izradi animacije te su zajedničkim snagama stvorili pravo malo umjetničko djelo. 
Zabavna radionica na na kojoj se učilo, primjenjivalo znanje i razvijala dječja mašta, održana 7. srpnja pod vodstvom akademske slikarice Adrijane Čelec, upoznala je djecu s kreativnim procesom izrade filma i predstavila jedan od načina korisnog i pametnog korištenja tehnologije.

Oblikovanjem gline i slikanjem temperama po drvenim pločama, uz dobru ideju, strpljenje, fotoaparat i nešto vremena, tehnikom snimanja kadar-po-kadar ili stop animacijom, stvorena je iluzija kretanja. Svaka promjena položaja i oblika, nastala dječjim stvaralaštvom, zabilježena je fotografijom i montirana u video projekciju računalnim programom (Windows Movie Maker) tvoreći tako njihov prvi animirani film.
Radionica (z)ANIMACIJA pokazala se kao uspješan način i poticaj kreativnog izražavanja djece, a rezultat njihovog dvosatnog rada možete pogledati i ovdje. 

Related Posts

Tags

Share This