Zahvalu jeseni i ove godine otvorio potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić

lis 9, 2018 by

Zahvalu jeseni i ove godine otvorio potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić

Svečanost otvorenja ovogodišnje “Zahvala jeseni” upriličena je u subotu, 6. listopada u 16,00 sati, kao dio programa “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše”. 
Sedamnaestu najveću klanječku kulturno-turističku  otvorio je i ove godine potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

Na otvorenju manifestacije bio je i župan Željko Kolar zajedno sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom-Jambrekom. „Ovdje su predstavnici osam europskih država koji promoviraju svoju kulturu i baštinu, što zasigurno nije mala stvar. I sama promocija Klanjca i Krapinsko-zagorske županije kao turističke destinacije proširit će se, zahvaljujući ovoj manifestaciji, na sve ove zemlje“ – naglasio je župan Kolar,  koji je također pozdravio okupljene na središnjem klanječkom trgu. Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek pozdravljajući svoje goste i sve posjetitelje istaknuo je kako Zahvala jeseni raste iz godinu u godinu, a poseban joj značaj daje i njezin višegodišnji međunarodni karakter zahvaljujući programu Europa za građane u kojem ove godine sudjeluje čak 8 inozemnih partnera, a u Klanjcu se provodi već četvrti puta.

Posjetitelje su pozdravili i predstavnici partnera u programu Europa za građane, predstavnici Rajeckih Teplica iz Slovačke grada Dolny Benešov iz Češke, Općine Starše iz Slovenije, HKPD-a “Jelačić” Petrovaradin iz Srbije, Društva upokojencev iz Bistrice ob Sotli iz Slovenije ,Ansambla Musica Antiqua iz Heviza u Mađarskoj, KUD-a “Hasan beg Bišćević ” Bihać iz Bosne i Hercegovine te bratskog grada Wilamowice.

 

 

Related Posts

Tags

Share This