ZAHVALA JESENI 2017

kol 24, 2017 by

ZAHVALA JESENI 2017

JESEN U ZAGORJU
KULTURNO-TURISTIČKA MANIFESTACIJA
«ZAHVALA JESENI U KLANJCU 2017.»
I PROGRAM EUROPA ZA GRAĐANE –
„Građani za snažniju Europu / EUlife – Citizens for Stronger Europe

Ako i vi volite Zagorje u jesen, zagorske domaće proizvode i dobro društvo, dođite u Klanjec na manifestaciju „Zahvala jeseni 2017“ i program Europa za građane- Građani za snažniju Europu / EUlife – Citizens for Stronger Europe i to zadnji vikend u rujnu.

Od 29. rujna do 1. listopada Grad Klanjec po šesnaesti će put srdačno otvoriti svoja vrata i s radošću dočekati posjetitelje koji će od petka do nedjelje doći na ovogodišnju tradicionalnu „Zahvalu jeseni“, najveću, najposjećeniju i programima svakako najbogatiju klanječku kulturno-turističku manifestaciju.

Posjetite li ovaj slikovit zagorski gradić u vrijeme manifestacije „Zahvala jeseni“, uz mogućnost razgleda iznimne kulturne baštine poput Galerije i Studija Antuna Augustinčića i sarkofaga obitelji Erdödy, uživat ćete i u gastronomskoj ponudi te vrhunskim vinima čija je perjanica Sokol, autohtona sorta klanječkog vinogorja, jedinstvena u svijetu, a koja je revitalizirana iz srednjovjekovnih vinograda klanječkih franjevaca. Čekaju vas domaće gibanice, slatke i slane zagorske delicije, portugizec, stari zanati i rukotvorine, a sve to uz međunarodni folklorni program i glazbene koncerte u idiličnoj atmosferi staroga trga.

Već na dolasku, posjetitelje će dočekivati notar koji izdaje «dozvole boravka», a dio manifestacije je i tradicionalni sajam zagorskih OPG-ova, starih zanata i hobista na kojem se tradicionalno predstavlja više od četrdeset izlagača.

Program započinje u petak u 19 sati kulturno-glazbenim programom pod nazivom „Klanjec moj grad“, a ove će se godine uživati u starogradskoj glazbi.

Tradicionalni poslijepodnevni programi u subotu i nedjelju započinju u 14,00 sati, a start 2. biciklijade “Zahvala jeseni u Klanjcu” je u 13:30 s Trga Antuna Mihanovića pa onda 32 km ugodne vožnje prelijepim zagorskim krajem…
Svojim nastupom, sigurni smo, oduševit će naše posjetitelje kulturno-umjetnička društva iz Poljske, Slovačke, Češke, Vojvodine, Bosne i Hercegovine te domaćini koji će u subotu poslijepodne nastupiti na 3. susretu pod nazivom Zapleši i zapjevaj u kraju „Lijepe naše“.

Za naše najmlađe bit će tu art i zabavni park, a posebno zabavan bit će međunarodni kulinarski show. Subotnji program završava večernjim koncertom Begina koji počinje oko 21 sat.

Nedjeljni dio programa dobrim će dijelom pripasti najmlađima. Nastupit će dječji vrtić, osnovna škola, dječji folklor domaćeg KUD-a, Mažoretkinje iz Dubrovčana. Tu je i tradicionalni promenadni koncert Puhačkog orkestra “Lira” uz uvijek atraktivne Desinićke mažoretkinje. Uz sajam, nedjeljno poslijepodne proći će uz moto show Dejana Špoljara, hrvatskog i svjetskog virtuoza u atrakcijama na dva kotača, dok će ovogodišnja „Zahvala jeseni“ završiti u nedjeljno predvečerje koncertom Tomislava Bralića i Klape Intrade u 19 sati. Svi programi i koncerti su naravno besplatni.

Dobro nam došli!

Program manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu 2017. obrazac prijave za sajam poziv biciklijada 2017. Poziv za sudjelovanje na sajmu

Related Posts

Tags

Share This