“Zahvala jeseni 2013.” u slikama

lis 14, 2013 by

“Zahvala jeseni 2013.” u slikama

Klanjčani i njihovi gosti uživali su i ove godine u brojnim programima kulturno-turističke manifestacije “Zahvala jeseni 2013″. Ni prohladno vrijeme nije obeshrabrilo brojne posjetitelje da obiđu tradicijski sajam na kojem se predstavilo četrdesetak izlagača, niti da se zadrže kod klanječkih ugostitelja. Subotnji program započeli su tradicionalno grofovi Erdödy uz svesrdnu pomoć Dvorskih plesova domaćeg KUD-a, Udruge Feniks iz Oroslavja, Grofovije Konjski te viteza iz Koprivnice. Najmlađe je i ovaj put razveselio Šareni svijet”, a one nešto starije koncert Kvarteta Gubec.
Nedjelja je tradicionalno započela promenadnim koncertom Puhačkog orkestra “Lira”, a u lijepom kulturno-umjetničkom programu nastupili su Dječji vrtić “Kesten”, učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića, Mažoretkinje Dubrovčan i KUD “Sloga” Veliko Trgovišće. Posebno oduševljenje izazvao je nastup folklorne sekcije KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec koja se predstavila s dvije koreografije nakon kraće pauze u radu. Jednako tako, na “Zahvalu jeseni vratila se i moto alka Moto kluba “Sokol” izazvavši veliki interes sudionika, ali i gledatelja. Dobrom raspoloženju pridonijeli su ove godine glazbeni sastavi Grafiti band i Prva ljubav.
Ovogodišnja najveća klanječka manifestacija završila je odličnim nedjeljnim glazbenim programom. Koncert Žige i Bandista te nakon njih TS Ekipa posjetitelji će sigurno pamtiti po izvrsnoj atmosferi. Bila je to večer u kojoj se na starom klanječkom trgu plesalo, pjevalo i smijalo, a to je bila prva i prava želja organizatora, Grada Klanjca i Turističke zajednice grada.
U organizaciji “Zahvale jeseni” i ove su godine sudjelovali vrijedni volonteri – članovi Eko udruge “Japica” i Vatrogasne zajednice grada Klanjca. U pripremi vrijedno su radili djelatnici Komunalnog pogona grada, Zelenjaka i Zelenjak- Plina, Gradske knjižnice i Kulturnog centra, a potporu manifestaciji su dali Krapinsko-zagorska županija i Predionica Klanjec. Medijski pokrovitelj bio je Radio Kaj, a u programu “Zahvale jeseni 2013” sudjelovalo je više od 200 izvođača kojima se toplo zahvaljujemo.
Donosimo vam galerije fotografija s tradicijskog sajma, subotnjeg i nedjeljnog programa.Related Posts

Tags

Share This