Fenomenalna klanječka blues/country večer na ZBEF-u

kol 27, 2020 by

Fenomenalna klanječka blues/country večer na ZBEF-u

Iako ranije nego inače i s manje posjetitelja, pristojno razmaknutih zbog epidemioloških mjera, večer sedmog izdanja Zagorje Blues Etno Festivala u Klanjcu donijela je, kao uostalom i svih prethodnih godina, odličnu atmosferu, puno pozitivne energije i ono što je najvažnije, osmjeh na lica obožavatelja bluesa.

U idiličnom prostoru pacija Galerije Antuna Augustinčića, uz zalazak sunca i raširene ruke Augustinčićevog Marina Držića, koncert su otvorili ovogodišnji hrvatski predstavnici na 36th International Blues Challengeu u kategoriji solo/duo u Memphisu, Hele & Hutch, glazbeni duet iz Novigrada koji čine Helena Brajković (vokal, udaraljke) i Davor Hačić (vokal, gitara). Davora Hačića i njegovo gitarističko umijeće klanječka je publika upoznala još pretprošle godine, a svojim iznimnim vokalom sve je upravo oduševila Helena Brajković.

Tomislav Vedrina i Robert Bašić, country rock duo, ovaj put u akustičnom izdanju, na najbolji je način pokazao zašto su bili dvostruki pobjednici na Texas Sounds International Country Music Awards u američkom Jeffersonu, a naravno da je Vedrinin engleski prepjev Suze za zagorske brege, uz usnu harmoniku Tomislava Golubana, izazvao kod publike i posebne emocije.

Svakako treba istaknuti da su posjetitelji istinski uživali u bezvremenskim blues/country hitovima, ali najvećim pljeskom ipak ispratili izvrsne autorske skladbe ovogodišnjih sudionika ZBEF-a.

Lagano njihanje u ritmu bluesa i zajedničko pjevanje poznatih country skladbi, dva odlična glazbena dueta… više nego dovoljno za prekrasnu glazbenu večer u Klanjcu. A točku na i stavio je 87-godišnji Petar Posavec iz Tuhlja zasviravši nakon koncerta nekoliko taktova na svojoj desetljećima staroj usnoj harmonici!  

Već smo naviknuti da nam Tomislav Goluban dovodi svake godine izvrsne glazbenike pa smo sigurni da će se lijepa suradnja Kulturnog centra Klanjec i Udruge građana Delta, organizatora ZBEF-a , uz potporu Galerije Antuna Augustinčića, sigurno nastaviti i dalje jer Klanjčani i njihovi susjedi stvarno vole blues i bluesere!

Ako ste propustili glazbene poslastice 7. ZBEF-a ili ste bili na prvom i/ili drugom danu pa želite još, treći je dan predviđen za mađarski duet Huckleberry Guys koji će u Muzeju Žitnica u Svetom Križu Začretju održati koncert kojeg možete pratiti u četvrtak u 19 sati isključivo on line na facebook stranici festivala https://web.facebook.com/zagorjebluesetnofestival?_rdc=1&_rdr

 

Related Posts

Tags

Share This