Za klanječku kulturu 21.900 € županijske potpore

tra 13, 2024 by

Za klanječku kulturu 21.900 € županijske potpore

U Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu održana je u petak 12. travnja 2024. dodjela ugovora dijelu korisnika koji su ostvarili pravo na bespovratne županijske potpore za financiranje programa i projekata kojima se ostvaruju javne potrebe u kulturi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Pravo na županijsku potporu u ukupnom iznosu od 338.828,50 eura ostvarilo je ukupno 176 programa i projekata, čijim su prijaviteljima ugovore o sufinanciranju uručili župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec te predsjednik županijskog Kulturnog vijeća Davor Špoljar, a predstavnike zagorskih kulturnih ustanova i udruga pozdravio je u našem gradu te im zaželio uspješnu realizaciju kutlurnih programa i projekata prijavljenih na ovaj županijski natječaj i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Uz gradonačelnika, javnoj dodjeli ugovora za one korisnike kojima su odobrene potpore većih iznosa, prisustvovali su još Jerko Marčić iz Kućnog kolektiva, Melita Ulama ispred KUD-a “Antun Mihanović”, Vitomir Zamuda iz Ogranka MH i Snježana Horvatin iz Kulturnog centra Klanjec, a vrlo lijep glazbeni program pripremile su učenice OŠ Antuna Mihanovića s mentoricoma Danijelom Stanišak.

U području zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom ugovor o sufinanciranju uručen je gradonačelniku Zlatku Brleku za nastavak radova na obnovi Spomen-parka znamenitih Klanjčana u vrijednosti od 3.000 € i Ogranku Matice hrvatske u Klanjcu za obnovu spomen-ploče Stjepanu Radiću u iznosu od 1.500 €. 

U području kulturnih manifestacija županijsku su potporu dobili: Grad Klanjec za manifestaciju “Seljačka buna – noćni pohod na Cesargrad” u iznosu od 2.900 €, Kulturni centar Klanjec za “Zahvalu jeseni u Klanjcu” u iznosu od 3.500 €, KUD “Antun Mihanović” Klanjec za program “Šurici šuraju po zagorskom kraju” u iznosu od 2.000 €, a ostvarit će ga u partnerstvu s KUD-om Pregrada i Ansamblom Zabok. Kućnom kolektivu uručen je ugovor vrijedan 1.500 € za nastavak programa “Suvremeno u Zagorju”, a Galerija Antuna Augustinčića dobila je 1.500 € za program “Uz Mir za mir 2024. – izradu murala na Trgu mira povodom 70. obljetnice Augustinčićeva spomenika Mir.”

Kulturni centar Klanjec ostvario je potporu od 1.500 € u prioritetnom području urbane kulture i kulture mladih za projekt Klanjec ART Fest.

U području izdavačke djelatnosti KZŽ će ove godine sa 600 € sufinancirati tisak publikacije Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu o Josipu Hohnjecu, slikaru i likovnom pedagogu iz Plavića, a s 2.000 € Anale Galerije Antuna Augustinčića.

Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” odobreno je 1.200 € za Pjesničku nagradu “Antun Mihanović” te 700 € za nabavu knjižne i neknjižne građe. 

Klanječke kulturne ustanove i udruge ostvarile su tako na ovom županijskom natječaju ukupnu potporu za svoje prijavljene kulturne programe za ovu godinu u ukupnom iznosu od  21.900 €,  a uz to je i zagorski ogranak Društva hrvatskih književnika koji ima sjedište u Klanjcu ostvario potporu od 1.500 € za tiskanje Krapinsko-zagorskog književnog zbornika i 1.000 € za program Zagorske književne obljetnice.

 

 

Related Posts

Tags

Share This