Za klanječku kulturu više od 140 tisuća kuna županijske potpore

svi 24, 2021 by

Za klanječku kulturu više od 140 tisuća kuna županijske potpore

Krapinsko-zagorska županija sufinancirat će programe javnih potreba u kulturi koje su za ovu godinu na županijski natječaj prijavile klanječke institucije, kulturne ustanove i udruge u iznosu od čak 144 tisuće kuna.

U području zaštite spomeničke baštine i nematerijalnih dobara sredstva su odobrena Gradu Klanjcu za nastavak radova na uređenju stalnog postava Kuće EU himni i kulturne baštine Klanjca u iznosu od 15.000 kn te 14 tisuća kuna za projektiranje mosta za premošćivanje obrambenog jarka Utvrde Cesargrad. Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” odobreno je 14.000 kn za restauraciju svoda s oslikom, Župi Navještenja BDM sa 7.000,00 kn sufinancirat će se uređenje okoliša kapele sv. Florijana te s pet tisuća obnova i rekonstrukcija rasvjete Božjeg groba u župnoj crkvi. Katarini Skrbinac odobreno je 6.000 kn za prvu fazu radova na Baštinskoj zbirci obitelji Milčić. 

U izdavačkoj djelatnosti s 15.000 kn sufinancirat će se Anali Galerije Antuna Augustinčića, Kulturnom centru Klanje odobreno je 8.000 kn za novi svezak zagorskog književnog zbornika, dok je Obrtu za usluge Cityartstudio i Kreativnom centru Cityartstudio odobreno 16.000 kn za izdavanje slikovnica Ptice bosonogice i Una – kako nestaje strah.

U području manifestacija Kulturni centar Klanjec ostvario je pravo na potporu od 15.000 kn za Zahvalu jeseni u Klanjcu, Udruga Kućni Kolektiv 10.000 kn za program Suvremeno u Zagorju te 8 tisuća za Arhitektonsko-urbanističku radionicu “Iz perspektive kuće”. Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” sufinancirat će se program Znameniti Klanjčani i njihovi dani s 5.000 kn, Likovnoj udruzi “Oton Iveković” potpora od 3.000 kn omogućit će održavanje radionice modeliranja u glini – Moja prva keramika, a isti iznos Kretivni centar Cityart dobio je za svoje kreativne radionice.

Related Posts

Tags

Share This