Za klanječke programe u okviru javnih potreba u kulturi KZŽ osamdesetak tisuća kuna

lip 4, 2019 by

Za klanječke programe u okviru javnih potreba u kulturi KZŽ osamdesetak tisuća kuna

U Zaboku je u ponedjeljak, 3. lipnja 2019. godine održana dodjela ugovora dijelu korisnika koji su ostvarili pravo na bespovratne županijske potpore kroz Javni poziv za predlaganje projekata za program javnih potreba u kulturi Krapinsko zagorske županije za 2019. godinu. Korisnicima je ugovore uručio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zajedno sa svojom zamjenicom za društvene djelatnosti Jasnom Petek pa je tako ugovor uručen i klanječkom gradonačelniku Zlatku Brleku za realizaciju projekta Centar za posjetitelje Putevima Lijepe naše i Kuća europskih himni u području obnove i zaštite spomeničke i nematerijalne baštine.
Uz taj projekt za koji je KZŽ osigurala 12.000 kn, u tom području 15.000 kn dodijeljeno je Župi NBDM za uređenje okoliša kapele sv. Florijana te 12.000 kn za restauraciju vitraja u župnoj crkvi. Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu dobio je 12.000 kn za program Cesargrad u vremenu i prostoru. 
U području manifestacija u kulturi KZŽ će ove godine s 5.000 kn sufinancirati izložbu Oton Iveković-Klanječka platna Kulturnog centra Klanjec, te Zahvalu jeseni istom prijavitelju također s 5.000 kn. Odobren je i program OMH u Klanjcu – Tajna klanječkih inkunabula za koje je osigurano 5.000 kn, kao i za program Znameniti Klanjčani i njihovi dani Gradske knjižnice Antun Mihanović. 
Hrvatskozagorsko književno društvo Klanjec ostvarilo je potporu od 10.000 za dva programa u području izdavačke djelatnosti, a TZP Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća 14.000 kn za dva programa koji će dijelom biti realizirani na našem području.

 

Related Posts

Tags

Share This