Vratila se lijepa tradicija božićno-novogodišnjeg koncerta

pro 21, 2021 by

Vratila se lijepa tradicija božićno-novogodišnjeg koncerta

Nakon gotovo dvije godine bez pravih proba i nastupa sve sekcije klanječkog KUD-a “Antuna Mihanovića”, uz svoje kolege iz okolnih društava, vratile su se prošle subote barem nakratko pred svoju publiku. Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert, koji je zbog pandemije prvi put održan na otvorenom prostoru trga i to u večeri koja je bila i maglovita i hladna, ipak je iznimno puno značio svim glazbenim amaterima, a sigurni smo da je i publiku razveselio i podsjetio na neka “dobra stara vremena”, kako su im i kudovci zapjevali na kraju koncerta.

Koncertom na trgu nastavljena je još jedna lijepa tradicija, a to je da se uz domaći KUD predstave i amateri iz okolnih sredina. Odličnoj atmosferi svojim su lijepim programom itekako pridonijeli Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja, Puhački orkestar “Lijepa naša” Kumrovec, KUD “Horvatska” iz Velike Horvatske i vokalna skupina klanječkih učiteljica. 
Iako je program bio puno kraći no ranijih godina, a osjetio se i nedostatak proba u pripremi programa, bilo je lijepo vidjeti i osjetiti uzbuđenje kudovaca i njihovih voditelja Nikole Hrbuda, Vesne Siročić, Mire Petek i Danijele Stanišak, zbog ponovnog nastupa pred domaćom publikom, a svi su iznimno zahvalni onom dijelu svojih sugrađana koje ni magla ni hladnoća nisu spriječili da u subotu budu s njima na trgu i svojim pljeskom i uzvicima odobravanja daju svoju podršku.  

Čestitku za predstojeće blagdane uputili su na kraju koncerta predsjednik KUD-a “Antun Mihanović” Goran Iveković, klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek i župan Željko Kolar, a izvođači i publika kratko su se, ali u vrlo dobrom raspoloženju, podružili nakon koncerta uz “božićnu kuhinju” naših dragih volontera Tihomira, Sandre, Mirjane i Katarine.

Related Posts

Tags

Share This