Volonterska akcija “Knjige v ruke”

sij 2, 2023 by

Volonterska akcija “Knjige v ruke”

Više od šezdeset klanječkih volontera iz gotovo svih udruga, članova, susjeda i prijatelja odazvalo se prošlog četvrtka pozivu Gradske knjižnice “Antun Mihanović”  da “živim lancem” napravljenim od dječjeg odjela do spremišta u potkrovlju zgrade knjižnice pomognu preseliti knjige i isprazniti dječji odjel radi početka radova na konstruktivnoj obnovi zgrade koja se financira sredstvima Fonda solidarnosti EU.
Uz puno smijeha, šale i duhovitih dosjetki klanječkom volonterskom lancu trebala su samo tri i pol sata da isprazni police i preseli više od 10 tisuća knjiga. Akciji, koju su u pozivu svojim članovima klanječki motoristi duhovito nazvali “Knjige v ruke”, odazvali su se i oni najmlađi, ali i već odavno umirovljeni sugrađani. Bilo je to jedno vrlo lijepo poslijepodne u našoj Gradskoj knjižnici koje je na najbolji način pokazalo zajedništvo i povezanost naše male lokalne zajednice.
Gradska knjižnica srdačno zahvaljuje svim sudionicima i nada se da će se u jednakom broju odazvati i akciji vraćanja knjiga na njihove police nakon završetka građevinskih radova.    

 

Related Posts

Tags

Share This