Vincekovo udruge vinara “Antun Mihanović” Klanjec u kupinama

sij 25, 2016 by

Vincekovo udruge vinara “Antun Mihanović” Klanjec u kupinama

Ovogodišnje Vincekovo koje godine slavila Udruga vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec bit će svakako zapamćeno kao osobito jer su se članovi udruge i njihovi mnogobrojni gosti po prvi puta okupili u “kupinjaku”.  Naime, domaćin ovogodišnjeg obilježavanja početka vinogradarske godine i slavlja nebeskog zaštitnika vinogradara bila je obitelji Jambrešić u Novim Dvorima, proizvođači izvrsnog, priznatog i na tržištu dobro prepoznatljivog brenda Kupilek.

U hladno subotnje jutro okupljenima je svakako dobro došla čašica kupinovog vina za okrjepu i zagrijavanje. Naravno da prohladno vrijeme i temperatura ispod nule nisu  pokvarili odlično raspoloženje, za koje su se, uz Tamburaški sastav Ekipu, brinuli  srdačni domaćini ovogodišnjeg Vincekovog uz svesrdnu podršku predsjednika Udruge Zvonka Lovreka.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika udruge i domaćina Igora Jambrešića, početak ovogodišnjih sezonskih radova u vinogradima proslavljen je blagoslovom klanječkog župnika p. Franje Jesenovića koji je govorio o sv. Vinku, svecu zaštitniku vinogradara.  Tradicionalne narodne spelancije u vinogradu vodio je Ivan Petrišić Keko,  uz šaljivu “pomoć” svih prisutnih. Uz puno smijeha i dobrog raspoloženja kupine je obrezao i zalio vinom Ivan Jambrešić.

Vincekeovo je naravno bilo ispunjeno i ponudom domaćih gastronomskih specijaliteta za čiju su se pripremu pobrinuli domaćini uz pomoć susjeda i u tome bili više nego uspješni,  a slavlje se u poslijepodnevnim satima preselilo u Klanječku pelnicu.

 

Related Posts

Tags

Share This