Udruga vinara “Antun Mihanović” proslavila Vincekovo

sij 22, 2017 by

Udruga vinara “Antun Mihanović” proslavila Vincekovo

Udruga vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec okupila je u subotu, 21. siječnja svoje članove, goste i prijatelje kako bi dobro raspoloženi, uz molitvu, pjesmu, dobru vinsku kapljicu, domaće zagorske specijalitete i puno smijeha zajedno obilježili blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara.
Hladan, ali i posebno lijep zimski dan u kojem je već od jutra sunce obasjalo klanječke vinograde na obroncima Cesarske gore pridonio je odličnom raspoloženju, a njemu su svakako u najvećoj mjeri pripomogli srdačni ovogodišnji domaćini – cijela obitelj Nenada Posavca, koji su u svom vinogradu i kleti ugostili članove udruge i njihove goste.
Početak ovogodišnjih sezonskih radova u vinogradima proslavljen je blagoslovom klanječkog kapelana p. Gordana Propadala, uz kojeg su u obredu sudjelovali i članovi župskog zbora i čitača.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge Zvonka Lovreka i domaćina Nenada Posavca, koji su pozdravili župana i gradonačelnika te ostale goste i zaželjeli dobru i uspješnu vinogradarsku godinu svim članovima udruge, tradicionalne spelancije u vinogradu vodio je Ivan Petrišić Keko uz šaljivu “pomoć” svih prisutnih. Uz puno smijeha i dobrog raspoloženja obrezan je prvi trs u Posavčevom vinogradu, a vinskom su kapljicom obilno zalite i domaće kobase i špek obješeni u vinogradu.
Vinckeovo je naravno i ove godine obilježila i ponuda domaćih gastronomskih specijaliteta za koju su se pobrinuli domaćini. Prefinu sarmu skuhala je ove godine gospođa Đurđa Posavec, a uživalo se i u njezinoj orehnjači i makovnjači. Za domaćine izvrstan gulaš je pripremio Boško Čižmek, dok su tata Nino i brat Mario bili zaduženi za podjelu i logistiku. Lijepo je druženje, uz svesrdu pomoć Tamburaškog sastav “Ekipa”, uz uobičajene regule iz poznatih Križevačkih statuta kojih se treba držati pri ovakvim okupljanjima, nastavljeno tijekom cijelog poslijepodneva. 

Related Posts

Tags

Share This