Udruga vinara “Antun Mihanović” proslavila Vincekovo

sij 20, 2018 by

Udruga vinara “Antun Mihanović” proslavila Vincekovo

Udruga vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec okupila je u petak, 19. siječnja svoje članove, goste i prijatelje kako bi dobro raspoloženi, uz molitvu, pjesmu, dobru vinsku kapljicu, domaće zagorske specijalitete i puno smijeha zajedno obilježili blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara.
Kišovit dan u klanječkim vinogradima na obroncima Cesarske gore nije išao u prilog našim vinogradarima, ali su odličnom raspoloženju, unatoč lošem vremenu na koje se ne može utjecati ni tijekom godine i vinogradarskih radova, na najbolji način pripomogli srdačni ovogodišnji domaćini – Žarko Broz i Damir Pogačić, koji su se u klijeti i vinogradu OPG-a “Broz” posebno trudili oko svojih gostiju.
Početak ovogodišnjih sezonskih radova u vinogradima proslavljen je blagoslovom p. Antuna Jesenovića, koji se kao novi klanječki župnik po prvi puta pridružio ovom slavlju.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge Zvonka Lovreka i domaćina koji su pozdravili goste i zaželjeli dobru i uspješnu vinogradarsku godinu svim članovima udruge, tradicionalne spelancije u vinogradu vodio je Ivan Petrišić Keko uz šaljivu “pomoć” svih prisutnih. Uz puno smijeha i dobrog raspoloženja obrezan je prvi trs u Brozovom vinogradu, a vinskom su kapljicom obilno zalite i domaće kobase i špek obješeni u vinogradu.
Vincekovo je naravno i ove godine obilježila i ponuda domaćih gastronomskih specijaliteta za koje su se pobrinuli domaćini. Lijepo je druženje, uz uobičajene regule iz poznatih Križevačkih statuta kojih se treba držati pri ovakvim okupljanjima, što je na svojoj koži osjetio i kalnječki gradonačelnik koji je kažnjen zbog kašnjenja,  nastavljeno tijekom cijelog dana, ali i večeri.

 

Related Posts

Tags

Share This