VINCEKOVO NA OBRONCIMA CESARSKE GORE

sij 25, 2012 by

VINCEKOVO NA OBRONCIMA CESARSKE GORE

Udruga vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec u subotu, 21. siječnja 2012. proslavila je zajedno sa svojim članovima, gostima i prijateljima Udruge blagdan sv. Vinka.
Prekrasno sunčano prijepodne učinilo je ovaj događaj gotovo  idiličnim na jednom od najljepših položaja na obroncima Cesarske gore, u vinogradu i klijeti Ratka Kramarića i njegove obitelji, odakle pogled puca na sutlansku dolinu s jedne, te sve do vrha Medvednice s druge strane.
Početak ovogodišnjih sezonskih radova u vinogradima obilježen je blagoslovom klanječkog župnika p. Franje Jesenovića koji je uz riječi iz Svetog pisma nadahnuto govorio o ljepoti naše domovine, ali i zadaći ljudi da čuvaju i s pažnjom obrađuju svoju zemlju.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge Zvonka Lovreka i Snježane Ricijaš koja je okupljene na Vincekovom pozdravila ispred Turističke zajednice grada Klanjca, tradicionalne spelancije u vinogradu vodio je Ivan Petrišić Keko. Uz puno smijeha i dobrog raspoloženja gazda vinograda Ratko Kramarić i njegov susjed Darko Knezć obrezali su prvi trs, a dobrom su kapljicom zalite i domaće kobase obješene u vinogradu za dobru i uspješnu vinogradarsku godinu.
Vinckeovo je naravno bilo ispunjeno i ponudom domaćih gastronomskih specijaliteta za koju se pobrinula obitelj Kramarić kod svoje klijeti, a lijepo je druženje sve do večernjih sati nastavljeno u Klanječkoj pelnici uz tamburaški sastav Ekipa.

Related Posts

Tags

Share This