Vincekovo h Klanjcu 2023.

sij 17, 2023 by

Vincekovo h Klanjcu 2023.

Društvo vinara i vinogradara “Antun Mihanović” Klanjec poziva kolege vinare, vinogradare i ljubitelje dobrog vina na  tradicionalnu proslavu “Vincekovo h Klanjcu 2023.”

Uz blagdan sv. Vinka klanječki vinari i njihovi gosti okupit će se u subotu 21. siječnja s početkom u 10:00 sati u vinogradu obitelji Mirka Drčića u Goljaku te ponovno nakon dugih pandemijskih godina zajedno, uz molitvu, pjesmu, šalu i puno smijeha, dobrog vina i gastronomskih delicija proslaviti svog nebeskog zaštitnika.

Tradicionalni početak sezonskih radova u klanječkim vinogradima započet će blagoslovom župnika fra Drage Brgleza, nakon čega će se u dobrom i šaljivom raspoloženju, uz spelancije iz Križevačkih statuta pod vodstvom našeg dobro poznatog vinskoga „biškupa“ te uz peharnika, zvonara, pjevače i tamburaše, orezati prvi trs i na njega objesiti najbolje klanječke domaće kobase i špek sa željom da godina bude plodna i bogata kvalitetnim vinima.
Za sve koji odluče ovogodišnje Vincekovo proslaviti s klanječkim vinarima evo i kratkih uputa kako ih pronaći:
Lokacija: Goljak 8 https://goo.gl/maps/dsGB8YUods9vjcEh7
U Novim Dvorima Klanječkim skrenuti prema Ledinama, na križanju za sv. Filip nastaviti ravno i držati se pravca do pozicije na kojoj će biti parkirana vozila. Dobro došli!

 

Related Posts

Tags

Share This