Veterani Hajduka posjetili Klanjec

velj 13, 2017 by

Veterani Hajduka posjetili Klanjec

Veterani Hajduka koji su se uključili u veliku humanitarnu akciju Krapinsko-zagorske županije i u petak pred prepunom sportskom dvoranom u Bedekovčini odigrali humanitarnu utakmicu protiv nogometne ekipe župana Željka Kolara za trogodišnju Petru Latin, posjetili su u subotu prijepodne Klanjec.
U društvu klanječkog gradonačelnika Zlatka Brleka razgledali su Franjevački samostan i sarkofage obitelji Erdödy te nakon toga obišli Galeriju i Studio Galerije Antuna Augustinčića.
U klanječkoj pelnici poznati zagorski vinar Zvonko Sever predstavio im je odličnu ponudu vina iz svoje vinarije, a bila je to prilika i da se župan Željko Kolar još jednom zahvali legendama Hajduka na velikom hajdučkom srcu koje su još jednom pokazali uključivši se u ovu humanitarnu akciju. 
-Iako ste došli u kraj dinamovaca, vjerujem da ste osjetili veliko poštovanje koje imamo prema velikom Hajduku i nadamo se da ovo nije naš posljednji susret i da nas čeka još puno dobrih utakmica – rekao je župan Željko Kolar.

Kapetan Hajdukovih veterana Vilson Đoni zahvalio je županu, te izrazio veliko zadovoljstvo što je njegova ekipa mogla pomoći. Istaknuo je kako je u svemu ovome najvažnije ne zaboraviti malu Petru i pomagati i dalje njezino liječenje.

Trogodišnja Petra Latin ima cistu na leđnoj moždini, a sraslo joj je i pet vratnih kralješnjaka na kojima nisu zatvoreni stražnji lukovi koje će biti potrebno nadomjestiti plastikom. Zbog svega toga Petrina je leđna moždina nezaštićena, a to znači da bi joj i malo jačim trzajem sve moglo puknuti i u tom bi slučaju ostala potpuno nepokretna. Petra liječenje mora obavljati u Njemačkoj što njenim roditeljima predstavlja troškove koje ne mogu u potpunosti podmiriti.

Humanitarna akcija nastavlja se i dalje, svi koji žele pomoći svoje donacije mogu uplatiti na broj žiroračuna HR8123400093110885189

Related Posts

Tags

Share This