VESELO VINCEKOVO UDRUGE “ANTUN MIHANOVIĆ”

sij 24, 2013 by

VESELO VINCEKOVO UDRUGE “ANTUN MIHANOVIĆ”

Udruga vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec okupila je u utorak, 22. siječnja svoje članove, goste i prijatelje kako bi dobro raspoloženi, uz molitvu, pjesmu, dobru vinsku kapljicu i puno smijeha zajedno obilježili blagdan sv. Vinka.
Ni snijeg koji je lagano padao već od jutra nije pokvario odlično raspoloženje, a njemu su svakako u najvećoj mjeri pripomogli članovi obitelji Lovrečki, srdačni domaćini ovogodišnjeg Vincekovog.
Početak ovogodišnjih sezonskih radova u vinogradima proslavljen je blagoslovom klanječkog župnika p. Franje Jesenovića koji je uz riječi iz Svetog pisma govorio i o sv. Vinku, svecu zaštitniku vinogradara. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge Zvonka Lovreka i domaćina Branimira Lovrečkog, tradicionalne spelancije u vinogradu vodio je Zvonko Sever uz šaljivu “pomoć” svih prisutnih. Uz puno smijeha i dobrog raspoloženja gazdi vinograda u obrezivanju prvog trsa pomogli su Ivan Petrišić Keko i Ratko Kramarić , a dobrom su kapljicom zalite i domaće kobase obješene u vinogradu za dobru i uspješnu vinogradarsku godinu.
Vinckeovo je naravno bilo ispunjeno i ponudom domaćih gastronomskih specijaliteta za koju se pobrinula obitelj Lovrečki kod svoje klijeti, a lijepo je druženje sve do večernjih sati nastavljeno u Klanječkoj pelnici uz tamburaški sastav “Zelenjak”.

 

Related Posts

Tags

Share This