Veliko zlato u Bedekovčini za Vinariju Sever

svi 27, 2019 by

Veliko zlato u Bedekovčini za Vinariju Sever

U subotu, 25. svibnja 2019. godine održana je svečana dodjela priznanja i proglašenje pobjednika 52. Sajma i izložbe vina u Bedekovčini.

Ove godine dodijeljeno je 6 velikih zlata, a među dobitnicima na najstarijoj i jednoj od najpoznatijih hrvatskih izložbi vina još jednom je Vinarija Sever, koja je ove godine veliko zlato dobila za predikatni Traminac (2017), ledena berba, dok je Sokol Cesargradski proglašen šampionom u kategoriji bijelih mirnih vina redovite berbe s ostatkom šećera što je posebno vrijedno priznanje za Zvonka, Filipa i Jakova Severa.

Šampionom izložbe proglašen je Pinot sivi Vinarije Bodren vlasnika Borisa Drenškog.  Najuspješnijim izlagačima  priznanja je uručio župan Željko Kolar, koji je rekao kako županija koja ima tolika kvalitetna vina, koja ima toliko vinara, čija vina se piju diljem svijet pa čak i na Wimbledonu, za sebe mora smatrati da je sjajna vinska regija. Uz čestitke Vinariji Bodren i svima koji su osvojili priznanja, župan Kolar je rekao kako su posebno veseli priznanjima u kategoriji hobisti. “Imati kleticu i vinograd za nas u Zagorju je način života i taj naš pitoreskni krajolik upravo takve slike čine posebnim. Ono što je naš daljnji plan je suradnja s Istrom, čiji su vinari i bili gosti ovog sajma, da bismo plasirali vina na talijansko tržište”, rekao ij župan Kolar.

Odlične rezultate sa svojim vinima na ovogodišnjoj Bedekovčini postigli su i ostali klanječki vinari.
Tako je OPG Petrišić osvojio zlato za Sokol Petrišić (2018) te za Traminac ( predikat, kasna berba), srebro za Graševinu (2017) te za predikatnu kasnu berbu Graševine. 
OPG Nenad Posavec – zlato za Chardonnay (2017) i Rajnski rizling te srebro za Cuvee Posavec.
Vinarija Sever osvojila je i dva zlata za predikatnu ledenu berbu i izbornu berbu Muškata žutog (2017).
Srebro su ove godine u Bedekovčini osvojili OPG Borošak Željka za vino Zagorec, Zlatko Havrle za Sauvignon, dok su brončana priznanja dobili Bojan Bosek za Plavac žuti i Graševinu, Miroslav Leš za Muškat žuti.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This