Velemajstor Žaja pobjednik turnira u Klanjcu

svi 9, 2016 by

Velemajstor Žaja pobjednik turnira u Klanjcu

U Klanjcu je povodom Dana grada u subotu, 7. svibnja 2016. održan tradicionalni međunarodni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Zelenjak” Klanjec, a kojeg je u Velikoj dvorani grada Klanjca nakon pozdravne riječi predsjednika klanječkih šahista Ivice Hrastovića,  otvorio gradonačelnik Zlatko Brlek.

Na turniru se okupilo 45 šahista iz Slovenije i Hrvatske, a među njima i dva velemajstora.

Sa 11, 5 bodova pobijedio je velemajstor Ivan Žaja koji igra za Šahovski klub Oroslavje. Isti broj bodova skupio je i drugoplasirani velemajstor Zlatko Klarić iz Šahovskog kluba Duga Resa, a treće mjesto je osvojio Robert Soldo iz Oroslavja sa 9,5 bodova.
Četvrti je bio Boris Galoić iz Šahovskog kluba Gaj Mače sa 8,5 bodova, dok je odličan peti u vrlo jakoj konkurenciji bio mladi kadet iz Šahovskog kluba Oroslavje Oliver Kukas koji je osvojio 8 bodova. Po 8 bodova imaju i šesti Srđan Basarić iz Oroslavja, sedmi Ivan Bočkaj iz zabočkog Poleta, osmi i deveti Josip Krklec i Zdenko Kozina iz Krapine, deseti Marko Novosel iz Donje Stubice te jedanaesti Saša Pejović iz Šahovskog kluba Krapinske Toplice.
Nastupile su i dvije šahistice. Eva Petauer iz Slovenije je osvojila 22., a Ema Žegrec iz Šahovskog kluba Oroslavje 37. mjesto.

Related Posts

Tags

Share This