VAŽNO! Slobodno kretanje na području bivše općine Klanjec bez e-Propusnica

tra 10, 2020 by

VAŽNO! Slobodno kretanje na području bivše općine Klanjec bez e-Propusnica

U četvrtak 9. travnja usvojen je Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Grada Klanjca i općina Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela.

Stanovnici koji imaju mjesto prebivališta i stalnog boravka na području grada Klanjca i općina Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela mogu se slobodno kretati bez e-Propusnica na području ovih pet jedinica lokalne samouprave. 

Ova mjera donijeta je kako bi se pojednostavio svakodnevni život stanovnika ovog područja i postupak izdavanja e-Propusnica, ali i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere radi suzbijanja virusa Covid-19 te se apelira na građane da ograniče svoje kretanje na samo ono što je nužno potrebno.

Za odlazak izvan ovog područja i dalje je potrebna e-Propusnica.

Mjere civilne zaštite koje se odnose na stanovnike na području djelovanja Koordinacije odnose se jednako na sve stanovnike, uključujući mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja za koje je osnovana Koordinacija bez izdavanja propusnica.

Sporazum je donijet na temelju Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožera civilne zaštite RH  kojom se omogućuje kretanje unutar više jedinica lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području i dijele zajedničke rizike.

Odluka o dopuni Odluke – zabrana napuštanja._._pdf

Related Posts

Tags

Share This