VAŽNO! NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE U KZŽ OD ČETVRTKA

stu 11, 2020 by

VAŽNO! NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE U KZŽ OD ČETVRTKA

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio nove epidemiološke mjere koje stupaju na snagu u četvrtak 12. studenog 2020. i primjenjivat će se do 30. studenog.

  • na javnim događajima i okupljanjima u zatvorenim i na otvorenim prostorima (koncerti, profesionalne umjetničke izvedbe i programi, kino projekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, sajmovi, sjednice skupština, vjerska okupljanja i dr.), izuzev sjednica predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, može prisustvovati najviše 30 osoba.
  • na sahranama i posljednjim ispraćajima sućut ožalošćenima se i dalje ne smije izražavati bliskim kontaktom, a karmine se ne održavaju.
  • sva okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na kojima sudjeluje više od 15 osoba organizator je obvezan prijaviti Službi civilne zaštite Krapina putem elektroničke pošte (krapina112@civilna-zastita.hr).
  • na snazi je i obveza vođenja evidencije sudionika okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na kojima se okuplja više od 15 osoba, s osnovnim informacijama (ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba), koje se obavezno čuvaju 14 dana te se u slučaju potrebe predaju županijskoj epidemiološkoj službi
  • radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ograničava se do najviše 22:00 sata, a od 22 do 6 sati na snazi je zabrana prodaje alkoholnih pića.
  • obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima kao što su autobusna i željeznička stajališta, sajmovi i drugi otvoreni prostori na kojima nije moguće održavati fizičku udaljenost od najmanje dva metra.
  • na snazi je zabrana posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba s invaliditetom, uključujući i nesrodničke udomiteljske obitelji, uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni posjeti u trajanju od 15 minuta, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u posjetu može biti samo jedan posjetitelj istovremeno.
  • zabranjen je izlazak korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom, osim ako je on uvjetovan medicinskim razlozima.
  • preporučuje se zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika.

Odluka – nužne mjere KZŽ – 4. izmjena

Related Posts

Tags

Share This