Uzmi 15.000 kuna i napravi nešto za mlade u Klanjcu

tra 1, 2019 by

Uzmi 15.000 kuna i napravi nešto za mlade u Klanjcu

Uzmi 15.000 kuna i napravi nešto za mlade u Klanjcu

Klanjec, Izložbena dvorana Gradske knjižnice, 13.4.2019. (subota) od 10:00 do 13:00 sati

 Mladi najbolje znaju što mladima u Klanjcu treba.

Novi koš na igralištu? Učenje španjolskog jezika? Večer društvenih igara? Pametna klupa? Odbojka na pijesku!

Uključivanje mladih u odlučivanje o tome koji će se projekti za mlade u gradu financirati iz gradskog proračuna naziva se participativnim proračunom za mlade. Brojni europski gradovi na ovaj način omogućuju mladima da budu aktivni članovi svoje zajednice. Participativnim proračunom lokalna samouprava bolje odgovara na stvarne potrebe građana, promiče socijalnu i demokratsku uključenost te osigurava efikasniju potrošnju javnog novca.

Grad Klanjec osigurao je 15.000 kuna za projekte mladih u 2019. godini te na radionici u subotu 13. travnja 2019. u 10 sati u Izložbenoj dvorani gradske knjižnice imaš priliku predložiti projekt ili ideju za koju želiš da se za mlade u Klanjcu realizira. Na radionici mogu sudjelovati svi mladi do 30 godina s područja Grada Klanjca.
Sve ideje su dobro došle! Ideje koje dobiju najveću podršku mladih bit će financirane i realizirane tijekom 2019. godine.
Na radionicu se možete prijaviti putem e-maila: lag@zagorje-sutla.eu
Kroz proces participativnog proračuna mlade će voditi facilitatori_ce te predstavnici gradske uprave.

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla s partnerima Mrežom udruga Zagor te gradovima Zabokom, Pregradom i Klanjcem provodi projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“. Cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka. Participativni proračun za mlade provest će se u Pregradi, Zaboku i Klanjcu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Related Posts

Tags

Share This