Uz blagdan Svih svetih župan i izaslanstvo Grada Klanjca položili cvijeće i zapalili svijeće

lis 29, 2021 by

Uz blagdan Svih svetih župan i izaslanstvo Grada Klanjca položili cvijeće i zapalili svijeće

Uoči blagdana Svih svetih grobove znamenitih Klanjčana tradicionalno je obišlo izaslanstvo Grada Klanjca.  Cvijeće su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek,  predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec sa zamjenicima Tonijem Bogovićem i Karlom Drčićem, župnik klanječke župe p. Drago Brglez, a ispred Kulturnog centra Klanjec pridružila im se Snježana Horvatin.

Uz prigodnu riječ, molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antuna Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku znamenitih Klanjčana, dok im se u parku Galerije Augustinčić, uz grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić, pridružio i župan Željko Kolar. Župan je nakon toga, zajedno s gradskim čelnicima, posjetio i posljednja počivališta Antuna Mihanovića, Otona Ivekovića i Krste Ivekovića u klanječkom Spomen parku.
Za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane svijeća je zapaljena ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Novodvorskom. Na klanječkom gradskom groblju gradsko izaslanstvo obišlo je i grob preminulih franjevaca te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

Bio je to uz blagdana Svih svetih  znak sjećanja, u ime svih naših građana, na poginule hrvatske branitelje, preminule članove naših obitelji, susjede, prijatelje koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život našega grada.

Related Posts

Tags

Share This