Uz blagdan Svih svetih izaslanstvo Grada Klanjca obišlo gradska groblja

lis 31, 2022 by

Uz blagdan Svih svetih izaslanstvo Grada Klanjca obišlo gradska groblja

Uz predstojeći blagdana Svih svetih grobove znamenitih Klanjčana tradicionalno je obišlo izaslanstvo Grada Klanjca.  Cvijeće su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, zamjenici predsjednice Gradskog vijeća Toni Bogović i Karlo Drčić i kapelan klanječke župe p. Franjo Jurinec.  Predstavnicima Grada Klanjca pridružili su se i predsjednik i potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu Vitomir Zamuda i Marijan Pleško te ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin.

Uz prigodnu riječ, molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antuna Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku znamenitih Klanjčana, a u parku Galerije Augustinčić i grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić.
Za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane svijeća je zapaljena ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Novodvorskom. Na klanječkom gradskom groblju gradsko izaslanstvo obišlo je i grob preminulih franjevaca, hrvatskog branitelja Damira Nerala te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

Bio je to uz blagdana Svih svetih znak sjećanja, u ime svih naših građana, na poginule hrvatske branitelje, preminule članove naših obitelji, susjede, prijatelje koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život našega grada.

 

Related Posts

Tags

Share This