UZ BLAGDAN SVIH SVETIH

stu 1, 2023 by

UZ BLAGDAN SVIH SVETIH

Uz blagdan Svih svetih grobove znamenitih Klanjčana tradicionalno je obišlo izaslanstvo Grada Klanjca.  Cvijeće su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, zamjenik predsjednice Gradskog vijeća Toni Bogović i kapelan klanječke župe p. Franjo Jurinec.  Predstavnicima Grada Klanjca pridružili su se i predsjednik  Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu Vitomir Zamuda te ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin.

Uz molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antuna Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku znamenitih Klanjčana, a u parku Galerije Augustinčić i grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić.
Za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane svijeća je zapaljena ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Novodvorskom. Na klanječkom gradskom groblju gradsko izaslanstvo obišlo je i grob preminulih franjevaca, hrvatskog  te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

Bio je to uz blagdana Svih svetih znak sjećanja, u ime svih naših građana, na poginule hrvatske branitelje, preminule članove naših obitelji, susjede, prijatelje koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život našega grada.

 

Related Posts

Tags

Share This