Uz blagdan Svih svetih

lis 31, 2016 by

Uz blagdan Svih svetih

Uoči blagdana Svih Svetih gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek s potpredsjednicima Gradskog vijeća Igorom Jambrešićem i Mirkom Lunkom položio je cvijeće i zapalio svijeće na grobovima znamenitih Klanjčana.
Gradski čelnici obišli su grobove pjesnika Antun Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku, dok su u parku Galerije Augustinčić posjetili grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić. Jednako tako zapalili su svijeće i na grobu hrvatskog branitelja Damira Nerala.
U prisustvu župnika klanječke župe p. Franje Jesenovića, gradonačelnik Zlatko Brlek, potpredsjednik Gradskog vijeća Igor Jambrešić  i ravnateljica Kulturnog centra Snježana Horvatin zapalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju kod kapele sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Tomaševečkom.
Na klanječkom gradskom groblju obišli su i grob preminulih franjevaca te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

U predvečerje prije blagdana grobove znamenitih Klanjčana pohodit će i članovi Ogranka Matice hrvatske Klanjec te nakon toga prisustvovati misi za pokojne članove Ogranka MH.

Related Posts

Tags

Share This