Uz blagdan Svih svetih

lis 31, 2015 by

Uz blagdan Svih svetih

Uoči blagdana Svih Svetih gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, potpredsjednik Gradskog vijeća Igor Jambrešić, ravnateljica Kulturnog centra Snježana Horvatin položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobovima znamenitih Klanjčana.
Obišli su grobove pjesnika Antun Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku, dok su u parku Galerije Augustinčić posjetili grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić.
U prisustvu župnika klanječke župe p. Franje Jesenovića, predstavnici Grada Klanjca zapalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju kod kapele sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Tomaševečkom.
Na klanječkom gradskom groblju obišli su i grob preminulih franjevaca , gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu te preminulog branitelja Darka Nerala.

U petak je grobove znamenitih Hrvata, Antuna Mihanovića, Otona i Krste Ivekovića koji počivaju u klanječkom Spomen parku te grob Antuna Augustinčića i njegove supruge Nade Mikačić u parku kiparove Galerije obišla i delegacija Krapinsko-zagorske županije. Uz pripadnike Keglevićeve straže cvijeće su položili i zapalili svijeće župan Željko Kolar te njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek.

U subotnje predvečerje grobove znamenitih Klanjčana pohodit će i članovi Ogranka Matice hrvatske Klanjec-

Related Posts

Tags

Share This