Ususret Adventu s pjesmama Ružice Pečenjak

pro 2, 2019 by

Ususret Adventu s pjesmama Ružice Pečenjak

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu u suradnji s Kulturnim centrom priredio je još jedan susret s poetskim zapisima naše drage sugrađanke gđe Ružice Pečenjak i to u petak, 29. studenoga 2019.  u prostoru Izložbene dvorane, tradicionalno uoči prve adventske nedjelje.

U romantičnoj atmosferi uz svijeće, čaj, kuhano vino i domaće kolačiće koje su pripremile članice Ogranka MH, autorica je predstavila svoje poetske zapise pod nazivom “Ususret Adventu”. Gotovo 13 tisuća takvih zapisa autorica čuva u svojim bilježnicama, a ove ih je godine tematski podijelila na svakodnevicu, dogodovštine i gradski štimung, dok je početak ovogodišnjeg susreta započeo s malim sjećanjem na Katicu Milčić.

Treba svakako istaknuti da su pjesnička druženja s gđom Ružicom Pečenjak započela prije osam godina kao pokušaj Ogranka MH Klanjec da publici približi stvaralaštvo svojih članova, što se pokazalo vrlo dragocjenim i poticajnim, a u ime Ogranka autorici je na lijepoj večeri zahvalio predsjednik dr. Nikola Benković. 

I ovaj je put večer bila interaktivna s posjetiteljima pa su s puno šarma autoričine pjesme pročitali Krsto Čižmek i Branka Golubić, posebno su simpatična bila djeca iz Dječjeg vrtića “Kesten” koja su recitirala jednu dječju pjesmicu, dok je Katica Nikolić svojom autorskom pjesmom o Adventu posebno dirnula autoricu.

Igor Siročić, stalni glazbeni pratitelj ovih pjesničkih susreta i ove je godine odabrao odličan repertoar poznatih i svima dragih skladbi, tako da je uz neke od kajkavskih i ljubavnih klasika vrlo rado je zapjevala i publika. 

 

Related Posts

Tags

Share This