Uručeni ugovori o sufinanciranju programa udruga

svi 20, 2022 by

Uručeni ugovori o sufinanciranju programa udruga

U ponedjeljak, 16. svibnja 2022. gradonačelnik Zlatko Brlek uručio je ugovore o sufinanciranju programa i projekata udruga civilnog društva za ovu godinu. Tom je prilikom gradonačelnik Klanjca još jednom istaknuo važnost uspješnog rada udruga za našu lokalnu zajednicu, zaželio predsjednicama i predsjednicima uspješnu realizaciju prijavljenih programa te naglasio kako Grad Klanjec ulaže maksimalan napor da u okviru svojih financijskih mogućnosti podupire rad udruga, ali i pruži svaku drugu moguću potporu.

Udrugama sa sjedištem u Gradu Klanjcu, kao i udrugama koje svoje programe realiziraju na području Grada Klanjca, na temelju rang liste koje je predložilo Povjerenstvo za pripremu i provedbu natječaja za udruge, Odlukom gradonačelnika dodijeljena su sredstva u slijedećim područjima djelovanja:
1) javne potrebe u sportu
2) javne potrebe u kulturi
3) druge javne potrebe koje ostvaruju udruge i organizacije civilnog društva u ostalim područjima (npr. zaštita okoliša, briga o zdravlju, djeci i dr.)

Grad Klanjec je za 2022. godinu za sportske udruge osigurao 222.000 kuna, za udruge u kulturi 55.000 kuna te 58.000 kuna za ostale udruge te će za rad civilnoga društva izdvojiti ukupno 335.000,00 kn.

 

Related Posts

Tags

Share This