UREĐUJE SE STARO GROBLJE

lip 21, 2010 by

UREĐUJE SE STARO GROBLJE

Prošlog su tjedna nastavljeni radovi na uređenju klanječkog starog, spomen groblja. Nakon što su s dolaskom ljepšeg vremena napravljeni radovi na ravnanju terena i vađenju kamenih ostataka starih okvira, na red je došla i obnova te restauracija grobova hrvatskih velikana pokopanih u ovom parku, spomeniku parkovne arhitekture.
Obnavljaju se grobovi Otona i Krste Ivekovića, a u potpunosti će se restaurirati i grob Antuna Mihanovića. Radove sufinanciraju Grad Klanjec i Ogranak Matice hrvatske Klanjec, a svi radovi izvode se pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Krapini.
Sve što se sada radi na uređenju spomen groblja i što će se još raditi tijekom godine, potaknuto je namjerom da se 2011. godina u kojoj ćemo obilježiti 150. godišnjicu smrti Antuna Mihanovića dočeka s uređenim spomen parkom kakav dolikuje imenima koja su ovdje pokopana.

Potporu ovom projektu Grad Klanjec zatražio je i od Hrvatske turističke zajednice jer će s novim izgledom ovo memorijalno područke postati i novi turistički proizvod koji će se povezati sa Zelenjakom i spomenikom Lijepoj našoj kojeg turisti često posjećuju. Ovih će dana Grad uputiti i zamolbu predsjedniku Republike Ivi Josipoviću da bude pokrovitelj svečanosti obilježavanja 150.godišnjice smrti Antuna Mihanovića.

zp8497586rq

Related Posts

Tags

Share This