Uređuje se fasada na vatrogasnom domu u Klanjcu

pro 22, 2020 by

Uređuje se fasada na vatrogasnom domu u Klanjcu

Nakon što je u travnju ove godine vatrogasni dom u Klanjcu dobio novo krovište, nastavkom uspješne suradnje DVD-a Klanjec i Grada Klanjca te uz hvalevrijednu potporu brojnih donatora, klanječki vatrogasci ovih dana nastavljaju s novom važnom investicijom. Riječ je o radovima na uređenju pročelja. Radi se toplinska fasada, a po završetku radova vatrogasni dom u Klanjcu konačno će izgledati kako i priliči sjedištu središnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u našem gradu.

Treba istaknuti da je, nakon što je šezdesetih godina prošlog stoljeća srušen vatrogasni dom koji se nalazio na današnjem Trgu mira, vatrogascima tadašnja vlast dodijelila staru i derutnu zgradu  koju je još 1850. godine klanječka župa kupila i preuredila za potrebe škole. Klanječki vatrogasci preuređivali su je i održavali tijekom godina u skladu sa svojim potrebama, ali i financijskim mogućnostima, koje su pak često bile nedostatne za ozbiljnije ulaganje u zahtjevnu zgradu s početka 19. stoljeća i to prema konzervatorskim smjernicama. Novo pročelje bitno će popraviti i uvjete unutar samoga doma, ali i doprinijeti uređenijem i puno ljepšem izgledu glavne klanječke ulice.     

DVD Klanjec zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta. Prvenstveno Gradu Klanjcu na osiguranju većeg dijela sredstava za potrebne radove, ali i svim pojedincima, obiteljima i poduzećima kojima su se obratili za pomoć i koji su i ovaj put nesebično odvojili sredstva za ovu vrijednu investiciju.

 

Related Posts

Tags

Share This