Uredovni dan Županije u Klanjcu

velj 27, 2014 by

Uredovni dan Županije u Klanjcu

U prostorijama Grada Klanjca jučer, 26. veljače 2014., župan krapinsko-zagorski Željko Kolar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te pročelnici županijskih upravnih odjela primali su građane u popodnevnim satima održavši uredovni dan Županije u sjedištu bivše općine Klanjec. Građani okolnih bivših općina imali su priliku održati sastanak sa županom te uputiti upite zamjenicima župana i pročelnicima, a uredovni dan Županije izvan njezinog sjedišta iskoristili su za razgovor sa županom o problematici općina i načelnici, odnosno načelnica susjednih općina.

IMG_0079 Građani okolnih bivših općina imali su priliku održati sastanak sa županom te uputiti upite zamjenicima župana i pročelnicima, a uredovni dan Županije izvan njezinog sjedišta iskoristili su za razgovor sa županom o problematici općina i načelnici, odnosno načelnica susjednih općina.
S načelnicom općine Kraljevec na Sutli Danijelom Pongrac, načelnikom općine Kumrovec Dragutinom Ulamom te načelnikom općine Zagorska Sela župan je razgovarao o cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi, gospodarskim zonama te pripremi projekata za povlačenje sredstava iz državnih i europskih izvora financiranja.IMG_0083
To je ujedno bio i službeni posjet župana Gradu Klanjcu gdje je prije primanja građana održan radni sastanak s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i njegovim zamjenikom Zvonkom Severom. Gradonačelnik je upoznao rukovodstvo Županije s aktivnostima i rezultatima u Gradu tijekom protekle godine te planovima za 2014. godinu. U planu je sanacija minimalno jednog klizišta, održavanje komunalne infrastrukture, dok su sredstva za izgradnju usmjerena na aktivno projektiranje u ovoj godini. Župan je predstavio ulaganja u Grad od strane Županije u 2013. godini, a koja se tiču cestovne i komunalne infrastrukture, mjera ruralnog razvoja, škola, energetske učinkovitosti te kreditnih linija za gospodarstvo. Najavio je kako će rebalansom županijskog proračuna program poticanja lokalnog razvoja biti uvećan te će za sufinanciranje projektne dokumentacije općinama i gradovima biti na raspolaganju ukupno tri milijuna kuna. Nakon finalnog definiranja smjernica očekuje se skora objava natječaja.

IMG_0076
Prije posjeta Gradu zamjenica župana Jasna Petek zajedno s pročelnikom Ivanom Lamotom obišla je Osnovnu školu Antuna Mihanovića Klanjec te Područnu školu Lučelnica. U matičnoj školi održan je sastanak s ravnateljicom škole Sekicom Filko te članovima školskog odbora na kojem je zamjenica župana predstavila kriterije raspodjele decentraliziranih sredstava te se razgovaralo o prioritetnim potrebama škole.

IMG_0075

Izvor: www.kzz.hr

Related Posts

Tags

Share This