Uređaj za pročišćavanje gradi se u Dolu Klanječkom

velj 8, 2017 by

Uređaj za pročišćavanje gradi se u Dolu Klanječkom

Zagorski vodovod investitor je izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Dol Klanječki i to na lokaciji nasuprot klanječkog gradskog groblja. Radovi koje izvodi tvrtka MB TRANS GRADNJA upravo su u tijeku, a trebali bi biti dovršeni do proljeća ove godine. Vrijednost ove, za lokalnu zajednicu izuzetno važne investicije iznosi 700.000,00 kn, a gradilište su u utorak, 7. veljače 2017. obišli gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić. 

Riječ je o uređaju od 150 ES (ekvivalent stanovnika), a kako nam je rekao gradonačelnik Brlek, na novoizgrađeni pročistač priključit će se stambeni objekti iz cijelog Dola Klanječkog te dijela ulice Ive Broza koja se iz centra Klanjca spušta prema Dolu Klanječkom. U prvoj fazi bit će to otprilike pedesetak priključaka.

Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić pri obilasku gradilišta izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova. 
– To je već peti pročistač u sustavu Zagorskog vodovoda. Riječ je o BIO tipu pročistača, a ovaj koji se upravo gradi u Dolu Klanječkom pokazao se kao izuzetno funkcionalan i efikasan za mala naselja. Upravo je to optimalno rješenje za ovakav broj stanovnika i novih priključaka te vjerujemo da će i ovaj raditi na zadovoljstvo korisnika i cijele lokalne zajednice – istaknuo je direktor Mihovilić. 

Related Posts

Tags

Share This