UPUTE ZA 2. KRUG LOKALNIH IZBORA

svi 28, 2021 by

UPUTE ZA 2. KRUG LOKALNIH IZBORA
Gradsko izborno povjerenstvo obavještava birače s prebivalištem na području Grada Klanjca da i u 2. krugu lokalnih izbora vrijede upute Državnog izbornog povjerenstva za glasovanje birača izvan biračkog mjesta te epidemiološke mjere koje su se primjenjivale na biračkim mjestima prilikom glasovanja 16. svibnja.
Svi birači koji će u nedjelju 30. svibnja u vremenu od 07:00 – 19:00 sati pristupiti glasovanju na devet biračkih mjesta u Gradu Klanjcu obvezni su nositi zaštitnu masku, koja je obvezna i za članove biračkih odbora, promatrače i predstavnike medija. Zaštitnu masku obvezno je nositi i na otvorenom prostoru ispred biračkih mjesta, ukoliko se prilikom čekanja na ulazak u prostoriju biračkog mjesta okupi veći broj ljudi i nije moguće održavati razmak veći od 2 metra.
Preporuka je biračima da na izbore ponesu vlastitu kemijsku olovku plave boje te su obvezni pri ulasku i izlasku s biračkog mjesta dezinficirati ruke.
Ako birač zbog teže bolesti, nemoći, invaliditeta ili samoizolacije ne može doći na biračko mjesto, a želi glasovati u svom domu, mora obavijestiti svoj birački odbor s biračkog mjesta na kojem bi inače glasovao, na dan održavanja izbora, dakle u nedjelju do 12:00 sati.
Prilikom poziva za omogućavanje glasovanja u vlastitom domu dužni ste reći razlog zbog kojeg želite da vam se to omogući.
Biračima kojima je izrečena mjera samoizolacije članovi biračkog odbora omogućit će glasanje isključivo na način da se sve radnje obavljaju ispred ulaznih vrata u stana ili kuće.
Birači kojima je dijagnosticirana zaraza s virusom COVID-19 ne smiju pristupiti biračkom mjestu. Ako na dan izbora do 12 sati obavijeste svoj birački odbor da žele glasovati, omogućit će im se da glasaju isključivo uz pomoć druge osobe koja će po njihovoj ovlasti i uputi ispuniti glasačke listiće.
Kontakte predsjednika i zamjenika biračkih odbora i sve detaljne upute za lokalne izbore možete naći na https://www.klanjec.hr/lokalni-izbori-202

Related Posts

Tags

Share This