UNIŠTENJE PANOA NA EKO STAZI

lip 9, 2011 by

EKOLOŠKA UDRUGA
“JAPICA” KLANJEC
TRG MIRA 11, KLANJEC

Klanjec, 3. lipnja 2011.

                                                                                                                                   POLICIJSKA POSTAJA KLANJEC
                                                                                                                                   KLANJEC, TRG MIRA 3
                                                                                                                                   n/p gosp. načelnika

Uništenje panoa – informativne table o Eko-stazi na Cesarskoj gori kod “Pesjeg skoka” na putu za Cesargrad – prijava protiv nepoznatog/nepoznatih počinitelja, dostavlja seEkološka udruga “Japica” Klanjec osnovana je u studenom 2006. godine, kao nevladina, nepolitička i neprofitna udruga građana, u cilju zaštite okoliša i očuvanja prirodnih vrijednosti kojima smo okruženi u još uvijek očuvanoj prirodi, razvijanja ekološke svijesti građana, te brige za zdravi okoliš u našoj lokalnoj zajednici. Udruga broji 42 aktivna člana.

 

Projekt eko-staze po Cesarskoj gori u dužini od oko 8 km ekološka udruga “Japica” provodi od svog osnutka. Staza je uz volonterski rad članova udruge i zaljubljenika u prirodu očišćena i markirana – obilježena, te je kao takova postala edukacijska, rekreacijska i turistička. Stazom se koriste građani, planinari, gosti-planinari, ali i učenici OŠ za terensku nastavu u prirodi.

Uništeni pano – informativna tabla postavljena je već drugi puta, jer je i prva tabla uništena od nepoznatih počinitelja. Ova sadašnja tabla postavljena je tijekom 4. mjeseca 2011. godine prije obilježavanja  Dana grada, te pretpostavljamo da je uništena u danima nakon piknika na Cesargradu 08. 05. 2011.
Obzirom na skromna financijska sredstva kojima ekološka udruga raspolaže – tabla je bila donacija Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije – nismo u mogućnosti svake godine postavljati nove informativne table.

Ove godine u programu rada imamo predviđeno da se eko-staza uredi do kraja. Namjera nam je postaviti dodatne putokaze, urediti odmorišta ( u postupku smo nabave dvije drvene garniture klupa sa stolom) i koševa za smeće. Za sve to potrebno je uložiti dosta volonterskog rada, bilo fizičkog bilo privatnog slobodnog vremena naših članova i članova drugih udruga, te komunalnog pogona Grada Klanjca. Sav trud i financijska sredstva mogli bi tako biti uzaludni – teško je neke stvari raditi iznova i iznova, a da je rezultat – uništeno -.

Ovom prijavom, odnosno podneskom Vas želimo upoznati s našim radom i našim aktivnostima, ali i zamoliti za suradnju i pomoć koliko je u Vašoj nadležnosti. Svjesni smo da je nemoguće kontrolirati sve posjetitelje i šetače koji se upute na Cesarsku goru, ali isto tako smatramo da moramo i kao građani reagirati na neprimjerene radne.

U nadi dobre suradnje između PP Klanjec i naše udruge, lijepo Vas pozdravljamo!

Prilog: slika razbijene informativne table.
                                                                                                                                   Predsjednica ekološke udruge
                                                                                                                                                  “Japica” Klanjec
                                                                                                                                                  Željka Kramarić

p5220732-1280-x-960

5-2011-1280-x-960

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply