Umirovljenici posjetili Brijune

svi 19, 2015 by

Umirovljenici posjetili Brijune

Matica umirovljenika Grada Klanjca organizirala je za svoje članove izlet na Brijune.
U rano jutro 13. svibnja 2015. krenuo je autobus popunjen do posljednjeg mjesta iz našeg zelenog Zagorja put Istre.
Interes članova je bio tako velik da predsjednica ima već podužu listu čekanja za slijedeći izlet. Kao i uvijek do sada dio troškova izleta podmirila je Matica, a dio sudionici izleta. Mogli bismo reći, kombinacija u kojoj su na kraju svi zadovoljni.
Uz piće i kolače te veselo raspoloženje u autobusu kakvo uvijek prati naše umirovljeničke izlete vrlo brzo se stiglo najprije u Fažanu pa na brod te već u rano prijepodne na samo otočje. Uz vrlo dobru voditeljicu, četverosatno razgledavanje ovog nacionalnog parka neizmjerne ljepote brzo je prošlo.
Na samom početku dočekao nas je razgled izložbe „Tito na Brijunima“. Nakon toga imali smo priliku upoznati sve one najčešće spominjane brijunske ljepote koje privlače pažnju u svakom turističkom vodiču. Prirodoslovna zbirka i posjet crkvici svetog Germana. Mala pauza uz piće i ponešto iz ruksaka, a nakon toga krug vlakom po Veli Brijunu i uobičajeni pozdrav „Kapa dolje“ impozantnoj maslini iz IV. stoljeća, jednoj od najstarijih na Sredozemlju, pogled na drvored iz 1905. godine, safari park…sve što smo vidjeli i doživjeli ne možemo u ovom kratkom tekstu ni spomenuti.
Poslije podne povratak brodom, pa vožnja u unutrašnjost Istre do seljačkog domaćinstva na okrjepu i ručak. Teška srca odlučili smo se za povratak u kasno poslijepodne, uvjereni kako će se ovaj izlet zasigurno dugo pamtiti.
Na kraju, hvala Izvršnom i Nadzornom odboru Matice što su odabrali tako dobru destinaciju, te predsjednici Katici Kantura i tajnici Mandi-Leni Brajković koje su obavile sve ono potrebno da je izlet na koncu bio besprijekorno organiziran.
Sada, već prema planu Matice, na redu je organizacija hodočašća za umirovljenike Krapinsko-zagorske županije u Mariju Bistricu 25. lipnja. Odaziv članova klanječke Matice je svake godine bio odličan, pa se ništa manje ne očekuje ni ove godine.
Na kraju, pogledajte i nekoliko naših fotografija s ovog izuzetno zanimljivog izleta.

Brankica Greblički

Related Posts

Tags

Share This