Ulovljene misli Ive Šućura

stu 2, 2015 by

Ulovljene misli Ive Šućura

U Gradskoj knjižnici „Antun Mihanović“ u petak, 30. listopada klanječkim ljubiteljima književnosti svoju prvu zbirku pjesama Sezona lova na misli predstavio je Ivo Šućur.

Bila je to zanimljiva, topla i atmosferom vrlo ugodna večer u Mjesecu hrvatske knjige u kojoj je predsjednik Hrvatskozagorskog književnog društva Božidar Brezinščak Bagola u razgovoru s autorom publici pomalo, iz rečenice u rečenicu, otkrivao i razotkrivao ovog, kako je sam rekao, vrsnog pjesnika, ali i ljubitelja glazbe i gitare, slikara, sportaša i novinara. Njegove intimne inspiracije, sjećanja na djetinjstvo u Bosanskoj Posavini, životna iskustva koja su prikupljana i u novinarstvu, ali i u vojsci, u pedagoškom radu, sportskom angažmanu, njegove uzore, ali i svojeglavosti, njegovu upornost i energiju, ali i raštrkanost interesa…pa sve do zanimljivih dogodovština, zgoda i nezgoda koje nakon ovog prvijenca autor pomalo piše i priprema za sljedeću svoju knjigu kratkih priča.

Uz osobit glazbeni program u kojem su posebnom autorovom željom sudjelovali štićenici Doma za psihički bolesne odrasle osobe Bidružica bilo je ovo književna večer prepuna emocija u kojoj su i predstavljači i publika uživali u „lovu na Šućurove misli“.
Tome su svakako umnogome pridonijeli i glazbenici nedavno okupljeni u virtuoznom sastavu Za kaj koji su svojom unplugged instrumentalnom te vokalnom izvedbom nekoliko rado slušanih skladbi ostavili posjetitelje gotovo bez teksta.
Na najbolji su mogući način svojom izvrsnom interpretacijom odabrane autorove stihove publici približili Barbara Iveković i Zlatko Ilijaš, članovi Dramske družine KUD-a „Naša lipa“ Tuhelj.

Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, u svom se osvrtu na ovu vrijednu knjigu prisjetila riječi još jednog velikog tuheljskog pera Vladimira Poljanca koji je isticao kako bi „čovjek u životu mora napraviti dvije stvari- sagraditi kuću i napisati knjigu. Da bi njegov život do kraja bio ispunjen.“ Ivo Šućur je napravio i jedno i drugo . Ili kako je to lijepo sažela u pogovoru zbirke recenzentica Marija Lamot „ prva zbirka pjesma Ive Šućura Sezona lova na misli potvrda je jednog proživljenog i promišljenog života“.

Related Posts

Tags

Share This