U subotu palimo prvu adventsku svijeću na našem trgu

stu 26, 2021 by

U subotu palimo prvu adventsku svijeću na našem trgu

Početak Adventa u Klanjcu simbolično se već više od jednog desetljeća obilježava postavljanjem adventskog vijenca na Trgu Antuna Mihanovića, a paljenje prve adventske svijeće održat će se u subotu 27. studenog u 18:30 sati, nakon večernje svete mise.
Uz prigodnu molitvu, prvu svijeću na vijencu koja simbolizira nadu upalit će klanječki župnik Drago Brglez i gradonačelnik Zlatko Brlek.

Svjesni epidemiološke situacije u kojoj se Klanjec, naša županija i cijela Hrvatska nalaze ovoga trenutka, pozivamo vas da nam se pridružite u subotu na našem trgu uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera i nošenja maski prilikom većih okupljanja građana te da ipak zajedno uđemo u ovo adventsko i predblagdansko vrijeme, a pobrinut ćemo se i da se zagrijete uz kuhano vino i kiflice. 

Vjerujemo da će se, uz odgovorno ponašanje svakoga od nas, epidemija idućih dana smiriti i da ćemo idućih subota, uz paljenje adventskih svijeća, prirediti i ostale blagdanske programe koji su nam svima itekako nedostajali prošle godine. Od božićnog sajma, darivanja naših najmlađih, školske božićne priredbe do gradskog božićnog koncerta, a sigurni smo da bi bilo lijepo dočekati ponovno Novu godinu na našem starom trgu. Detaljan program naše manifestacije Blagdani u gradu objavit ćemo idući tjedan, ali možete očekivati da će sva događanja biti na otvorenom.

Gradski komunalni odjel i djelatnice Gradske knjižnice i Kulturnog centra, uz i ove godine rukom izrađeni gradski adventski vijenac, završavaju ovih dana blagdansko ukrašavanja grada, a prve božićne lampice na gradskim ulicama tradicionalno će zasvijetliti u prvom tjednu prosinca te tako najaviti dolazak sv. Nikole. 

 

Related Posts

Tags

Share This