U Klanjcu otvoren 8. Zagorje Blues Etno Festival

kol 23, 2021 by

U Klanjcu otvoren 8. Zagorje Blues Etno Festival

U lijepoj i opuštenoj atmosferi klanječkog parka kod starog kina otvoreno je već 8. izdanje  Zagorje Blues Etno Festivala. 
Klanječki, ali i ostali ljubitelji blues i country glazbe nisu propustili novu priliku za uživanje u odličnoj glazbi i vrhunskim glazbenicima koji već godinama dolaze na ovaj zanimljiv i osobit festival.
Udruga Delta i Tomislav Goluban, uz malu organizacijsku pomoć Kulturnog centra Klanjec, ove su godine glazbi pridodali i poeziju pa je i užitak bio dvostruki. Festival je otvorila Gordana Kovačić, prepoznatljiv spikerski glas Hrvatskog radija, čitajući kajkavsku poeziju Zvonka Kudelića Žune. Pokazalo se da mala trema, zbog publike kojoj je kajkavski zavičajni jezik, na kraju nije bila opravdana.  Slušali smo i zapise Semezdina Mehmedinovića iz njegove knjige “Sarajevo blues” (Durieux, 1995.) i pjesme Aleksandra Huta Konoa iz zbirke “Nabrajanja”. Petskom trenu na ZBEF-u pridružio se i Nikola Kristić pa se na veliko zadovoljstvo publike slušao i Jesenjin. Vjerujemo da će posjetitelji ove lijepe večeri s vremena na vrijeme na Facebooku posjetiti stranicu Poetski tren (https://www.facebook.com/Poetski.tren) koju uređuje Gordana Kovačić sa stihovima najboljih hrvatskih suvremenih pjesnika.

U nastavku prve večeri ovogodišnjeg ZBEF-a odličan je bio Zack Dust, varaždinski country/blues/folk kantautor i to u duo i akustičnoj varijanti. Autorske skladbe s prošlih, ali i još neobjavljenog albuma, otkrile su klanječkoj publici stvarno intrigantnog glazbenika, izvrsnog gitaristu s odličnim vokalom pa se na kraju tražila i pjesma više.  Glazbeni dio otvorenja festivala završio je Tomislav Goluban, a na lijepoj prirodnoj pozornici pridružili su mu se i prijatelji iz publike za potpuni doživljaj onog što je zapravo blues…

Nakon koncerta publika je samo okrenula svoje stolice prema filmskom platnu s druge strane parkića i nastavila uživati u trećem danu Kina pred Kućom, programu besplatnih filmskih projekcija koju su organizirali umjetnička rezidencija Kuća Klajn i udruga Kućni kolektiv.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This