U posjeti kod Ivke Špiljar

velj 11, 2014 by

U posjeti kod Ivke Špiljar

Na Svjetski dan bolesnika 84-godišnju sugrađanku Ivku Špiljar posjetili su u njezinom skromnom domu u Gredicama 84 zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, glavna sestra Doma zdravlja KZŽ Marija Mirt te patronažne sestre klanječke ispostave Vlatka Šoban i Gordana Turjak, koje su i inicirale ovaj posjet.
S košarama voća, brojnim pitanjima i zanimanjem za njezin svakodnevni život i poteškoće, gosti su razveselili ovu staricu, koje se većina Klanjčana sjeća kako je do prije nekog vremena, dok joj je zdravlje to dopuštalo, svojim starim traktorom svakog petka dolazila na klanječki plac.
Iako bolesna još uvijek uspijeva brinuti se, ne samo za sebe, već i za sina Dragu s posebnim potrebama (55 g.), a još je uvijek mentalno svježa i puna duha.

Kako je Svjetski dan bolesnika dan kojim se na poseban način želi potaknuti ljude da promisle o svojem odnosu spram bolesnika, ali i dan kada se treba zahvaliti svima koji o njima brinu – ponajprije zdravstvenim djelatnicima, zamjenica župana i gradonačelnik proveli su nekoliko ugodnih trenutaka u društvu liječnika i ostalog medicinskog osoblja u klanječkoj ispostavi Doma zdravlja.

 

Related Posts

Share This