U Klanjcu otvoren jubilarni ZBEF

kol 25, 2023 by

U Klanjcu otvoren jubilarni ZBEF

Ovogodišnje jubilarno 10. izdanje  Zagorje Blues Etno Festivala otvoreno je ove srijede 23. kolovoza u uvijek inspirativnom prostoru Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.
Klanječki, ali i ostali ljubitelji blues glazbe, nisu propustili novu priliku za uživanje u odličnom muziciranju, ali i druženje s vrhunskim glazbenicima koji već godinama dolaze na ovaj zanimljiv i osobit festival.
Udruga Delta i Tomislav Goluban, uz malu organizacijsku pomoć Kulturnog centra Klanjec, nastavili su tradiciju da ovom glazbenom festivalu pridodaju i edukativni sadržaj, ali i priliku da posjetitelji uživaju ne samo u odličnoj glazbi već i u likovnoj umjetnosti, književnosti…
U lijepoj i opuštenoj atmosferi atrija Galerije Antuna Augustinčića Tomislav Goluban upoznao je posjetitelje s ovogodišnjim programom, koji kao i dosada, predstavlja najbolja imena domaće i inozemne blues scene, a Snježana Horvatin sa zanimljivom i intrigantnom biografijom jednog od najvećih hrvatskih kipara Antuna Augustinčića uz čije se skulpture već desetak godina svira i sluša vrhunski blues. 
U nastavku večeri klanječka publika uživala je u koncertu Riccarda Staraja & Midnight Blues Banda.

Kvarnerski pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova Kvarnera. Napisao je 12 knjiga te je član DHK – ogranak Rijeka. Sklonost prema bluesu nosi ga u Ameriku na čijim je cestama, u pustinjama, urbanim centrima i na oceanima nalazio inspiracije za svoje kreacije. Njegova autorska glazba je kombinacija bluesa, funka, rocka i neizostavne poezije od koje se Staraj nikada ne razdvaja. Pjesme izvodi na talijanskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Aktualni, treći album “Lockdown Blues” Riccardo Staraj i njegov Midnight blues band snimio je za vrijeme pandemije kad su kretanja bila ograničena i kad su svi barovi bili zatvoreni.
Za ovu večer, u intimnoj i vrlo akustičnoj atmosferi klanječke Galerije AA, odabrali su većinu skladbi upravo s ovog albuma pa je ovo bila prilika i da publika pobliže upozna izvrsnu poeziju Riccarda Staraja. Autohtono i posebno, i stihovi i glazba i izvedba, zaključak je ljubitelja bluesa i vjernih višegodišnjih pratitelja koji ne propuštaju večeri ovog festivala u Klanjcu.  

 

Related Posts

Tags

Share This